Radionica “Leti, leti, leti… avion” u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

0
312

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla nastavlja se ciklus radionica “Veliki izumi za male ljude”!

Radionica “Leti, leti, leti… avion!” održat će se u subotu, 26. svibnja 2018. godine od 10 do 11.30 sati, a voditeljica radionice je Ivana Krizmanić.

Jeste li se ikad vozili avionom? Ljudi su od davnina nastojali pronaći način da polete nebom poput ptica, no trebalo je proći puno vremena od prvih pokušaja letenja uz pomoć različitih konstrukcija koji su redovito završavali tragično po pilota, do prvih aviona dostupnih običnim ljudima.

Zahvaljujući avionima danas možemo primjerice “skoknuti” u London na vikend ili za otprilike 8,5 sati sletjeti u daleki kineski grad Peking udaljen 7641 km – vožnja autom do Pekinga trajala bi oko 95, a vlakom više od sto sati! U Tehničkom muzeju Nikola Tesla čuvaju se različiti avioni – školski, sportski, vojni… Priču o njima ispričat će vam glumica Ivana Krizmanić. Očekuje vas i zabavna radionica izrade modela prve upravljive zračne letjelice -zračnog broda Davida Schwarza!

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. Obavezno je sudjelovanje punoljetne osobe u pratnji djeteta.

Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav (20 kuna) i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj: 01/ 4881-643 najkasnije do petka 25.5.2018. u 16 sati.