Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Purgerica vam daruje tematske ture povodom Dana žena i Zagorkinog rođendana 

U čast rođendana naše Marije Jurić Zagorke i Dana žena, ove nedjelje, 6.3. i utorka, 8.3., pridružite se jednoj sasvim modernoj varijanti kontese Nere, u ulozi vodiča-pripovjedačice koja priče neobičnih, “malih”, a snažnih i drugačijih žena, pretvara u svoju, ali i vašu priču. 

Besplatna tematska tura pod nazivom “Nerina priča” vodi vas u potragu za ženskom pričom našeg grada i pita vas: Koliko odvažnih, glasnih, neovisnih, naprednih “Nera” Zagreb poznaje u svojoj prošlosti ali i sadašnjosti? Puno. Samo možda ne čujemo dovoljno često o njima. I baš zato, u ovoj tematskoj turi upoznajte neobičnu pripovjedačicu, koja pronalazi žene slične svojoj autorici – slavnoj Zagorki – odvažne, drugačije, glasne, brojnih talenata, naprednih načina razmišljanja, koje su obilježile brojne važne trenutke za povijest našeg grada.

Nera će posuditi glasove prvih kondukterki, rafungerica, prvih liječnica i medicinskih sestara, prve “lude babe” s vozačkom dozvolom, važnih inženjerki, glazbenica, umjetnica, avanturistica. Pogledajte naš Zagreb drugačijim očima – onima koje su pisale žensku, možda ponekad elegantniju, ali ništa manje odvažniju povijest, ali i čujte koji su im to snažni kavaliri rado čuvali stranu! 

Termin ture u nedjelju, 6.3. je u 17h, a u utorak, 8.3., u 19h. 

Mjesto polaska za obje ture je kod Zdenca života, ispred HNK. 

Kako rezervirati besplatna mjesta na turama? *Rezervacije su OBAVEZNE, a broj mjesta je ograničen *Rezervacije potvrđujete porukom na 0916363661 ili e-mailom na: purgerica@yahoo.com 

*Uz rezervaciju, potrebno je navesti ime i prezime, DATUM ture na koju želite doći, te broj osoba koje vodite sa sobom *Važna napomena: ture nikako nisu samo za dame, već su i dragi kavaliri itekako dobrodošli*Na ture su apsolutno dobrodošli i španciranti s 4 šape

*Za sve dodatne informacije, posjetite službenu stranicu Purgerica – na Facebooku i na Instagramu 

Tekst: Press

Slične objave