Subota, 25 svibnja, 2024

Provodite ljeto u Zagrebu? Matoš u ribičiji ima program koji garantira dobar provod!

Nastavlja se program popularnog zagrebačkog ljetnog festivala Ljeto kod Matoša. Iza nas je već prvi od sedam tjedana ove ljetne manifestacije na kojoj su se brojni Zagrepčani i njihovi gosti mogli rasplesati uz nastup benda The Good Foot i fantastične Gelato sisters, opuštati se u kinu pod zvijezdama, osvojiti prve nagrade u igri ZGoditak i jednostavno uživati u ugodnoj atmosferi prekrasnog parka Ribnjak. Pri organizaciji događanja vodilo se računa o sigurnosti posjetitelja pa se oaze sa sjedećim mjestima nalaze na međusobno sigurnoj udaljenosti, a sredstva za dezinfekciju ruku nalaze se kod svih ugostiteljskih kućica i na stolovima. 

Prethodnih godina ovaj se festival održavao na Gornjem gradu, a ove godine Matoš je u ribičiji u hladu parka Ribnjak. Zanimljiv zabavni i glazbeni program u romantičnoj atmosferi održavat će se sve do 18. kolovoza. To samo znači kako je prilika za posjet jednom od najfotogeničnijih festivala u gradu još mnogo. Evo što vas sve očekuje. 

Ovog petka, 10. srpnja u parku Ribnjak se možete početi opuštati odmah nakon radnog vremena jer od 16 sati nastupa DJ Stanko Bondža poznat po vrhunskoj selekciji pop, disco, r’n’b i rock hitova s prijelaza stoljeća. 

Subotom i nedjeljom festivalski program traje cijeli dan, od 10 sati do ponoći, a osim uživanja u jutarnjoj kavici, mnogobrojnim slasticama, slasnim burgerima, mrzlim pivama i šarenim koktelima, vikend je i pravo vrijeme za izležavanje pod gustim krošnjama koje čuvaju i Matoševu knjižnicu. Svi posjetitelji mogu posuditi, pročitati i zatim vratiti Matoševa djela i ostalu zanimljivu literaturu. A oni skloniji adrenalinu mogu isprobati spuštanje ziplineom – u parku se nalaze čak dva: jedan kraći za djecu i jedan duži za odrasle. U subotu vas zabavlja DJ Zozzo, a nedjeljna večer (12. srpnja) rezervirana je za Pub kviz na temu kultnih Smogovaca. Za kviz se još stignete predbilježiti (i osvojiti odlične nagrade), a sve dodatne informacije možete pronaći na društvenim mrežama festivala. Sve ostale nedjelje do kraja festivala možete uživati u stand up večerima Studija Smijeha

Ponedjeljak u parku Ribnjak rezerviran je za filmove. U kinu na otvorenom prikazat će se komedije i napeti trileri. Film Basmati Blues glazbena je komedija iz 2017. u kojoj znanstvenicu utjelovljuje popularna Brie Larson, a prikazuje se 13. srpnja. Do kraja festivala u programu filmskih večeri možete pogledati i Extremely wicked, shockingly evil and vile (SAD, 2019.), Swinging Safari (Australija, 2018.) i Serenity (SAD, 2019.). Za čarobnu ljetnu atmosferu pod zvijezdama zaslužan je i glavni sponzor HEP uz čiju je podršku cijela lokacija obasjana blistavim lampicama.

Svaki utorak do kraja festivala posvećen je ženama, a za odličnu glazbenu atmosferu zadužen je DJ Zozzo. Još dvije srijede (22.7. i 5.8.) možete pokazati poznavanje Zagreba i osvojiti nagrade sudjelovanjem u superzabavnoj igri ZGoditak. Iako uz dobru glazbu možete zaplesati baš svaki dan i u bilo koje vrijeme, četvrtak je u Ribnjaku rezerviran za plesnjake.

U subotu 18. srpnja ne propustite koncert benda Uptown Gang, 1. kolovoza na pozornici će zapjevati mlada kantautorica Lu Jakelić, a 15. kolovoza u Ribnjaku će nastupati simpatični dvojac iz La pa pa banda.Više informacija o programu, koncertima i radnom vremenu dostupne su na službenoj Facebook stranici.

Kako nam je bilo u posjeti Matošu u ribičiji pogledajte klikom na članak:

Slične objave