Provedite vrijeme u zagrebačkom parku Ribnjak! Tamo je odmor moguć i bez godišnjeg

Već svima dobro poznato Ljeto kod Matoša na gornjogradskom šetalištu ove se godine premjestilo malo južnije od svoje uobičajene lokacije i – otišlo u ribičiju. Pokazalo se to kao pun pogodak pa je ova manifestacija pravi mamac za domaće posjetitelje koji žele uživati u ljetnim večerima svoga grada sve do 18. kolovoza.

Matoš u ribičiji sada je već poznat po urbanoj glazbi i zabavnom programu, atraktivnoj scenografiji i foto pointovima za stvaranje uspomena. Društvene mreže i ove su godine preplavile čarobne fotografije retro uređenja koje u kombinaciji s osvjetljenjem izgledaju zaista nestvarno. Pazi se tamo na svaki detalj; scenografija je rezultat pomnog planiranja kreativnog dvojica iz studia Le Prase, a tisuće blistavih lampica koje čine Ribnjak romantičnom ljetnom destinacijom osigurao je glavni sponzor HEP. Kako to sve skupa izgleda možete pogledati na društvenim mrežama, a da biste osjetili atmosferu predlažemo da se uputite u osvježavaju hladovinu parka Ribnjak.

Dok se od ponedjeljka do petka u parku opušta od 16 do 24 sata, subotom i nedjeljom program traje cijeli dan, od 10 sati do ponoći, a osim uživanja u mnogobrojnim slasticama, slasnim burgerima, mrzlim pivama i šarenim koktelima, vikend je i pravo vrijeme za izležavanje pod gustim krošnjama koje čuvaju i Matoševu knjižnicu. Svi posjetitelji mogu posuditi, pročitati i zatim vratiti neka od poznatih Matoševih djela. 

Današnja je večer rezervirana za ZGoditak, igru u kojoj možete osvojiti zanimljive nagrade.  U subotu (15. kolovoza) možete uživati u nastupu simpatičnog dvojca iz benda La pa pa, u nedjelju se dobro nasmijati uz komičare iz Studija Smijeha, a u ponedjeljak možete pogledati film pod zvjezdanim nebom. Iako je utorak (18. kolovoza) ujedno i zadnji dan ove ljetne manifestacije vrijedi doći i uživati u posljednjem utorku posvećenome samo ženama.

Ugodna atmosfera parka mami posjetitelje i na uživanje u bogatoj street food ponudi i ljetnim pićima. Šest ugostiteljskih kućica i jedan zanimljivi bar oko drveta pobrinut će se za hladna pića u ruci i večernje snackove. U ponudi svi mogu pronaći nešto po svom ukusu jer se nude i lagana osvježavajuća jela poput zanimljivih ljetnih salata, ali i slasni burgeri, domaće kobase u kombinaciji s hrskavo pečenim krumpirićima s raznim umacima. Nezaobilazne su i punjenje palačinke te najbolje fritule zagrebačkog Adventa koje se s ovom titulom ponose već dvije godine. Kako ljetne večeri ne mogu biti savršene bez dobro rashlađene  tekućine, u ponudi su, između ostaloga, kokteli, cijeđeni sokovi, slushy kokteli, poznata soplica i neizbježna, i u toplim ljetnim večerima najbolja, točena hadna piva.

Svi koji ne stignu posjetiti Matoša u ribičiji do 18. kolovoza, imaju priliku u Ribnjaku uživati ponovno od 21. kolovoza kada na istoj lokaciji počinje ZGodionica, jedinstveni dječji festival koji već dvije godine zaredom obara sve rekorde posjećenosti. U Ribnjaku će tada zavladati bezbrižna, ali i edukativna zabava koja je itekako potrebna i djeci i roditeljima prije povratka u vrtiće i školske klupe.
Više informacija o programu dostupno je na službenoj Facebook stranici.

Slične objave