Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Projekt Ilica: Q’ART stiže u zelenu oazu na istoku grada – park Maksimir

Nakon Ilice i Španskog projekt “Q’ART U TVOM KVARTU” stiže i u najljepši zagrebački kvart – Maksimir. Projekt Ilica: Q’ART je Community Art projekt koji promišlja ekosustav grada kroz umjetnost pa kroz projekt Q’ART u tvom KVARTU širi svoje mapiranje ekosustava grada kroz mikro ekosustave kvartova povezujući specifične projekte i karakter zajednice, kroz umjetničke, ekološke, kulturne i društvene projekte. Projekt u Maksimiru će se održati pod nazivom “CKIM si takav si Q’ART Vol.1” i to će biti višedimenzionalno multidisciplinarno događanje koje uključuje različite umjetničke discipline i public art, kulturne sadržaje, šetnje, interakcije, edukativne radionice, predavanja, čitanje poezije, prezentacije, kreativne manifestacije i okupljanje stanovnika i susjeda u parku Maksimir održat će se u nedjelju, 9. srpnja od 10:00 do 17:00 sati.

CKIM – Centar za kulturu i informacije Maksimir je suorganizator ovog projekta koji predstavlja šarenu lepezu mogućnosti na kreativno-umjetničkom, obrtničkom, izvedbenom i edukacijskom planu.

Sudjelovati kao izlagači mogu Umjetnici i samostalni umjetnici, Umjetničke organizacije, Dizajneri, Umjetnički obrti, Kućne radinosti, D.o.o. i j.d.o.o. koji su registrirani za jednu od djelatnosti kreativnih i kulturnih industrija, Udruge – koje djeluju u području humanitarnih aktivnosti i kulture i umjetnosti, OPG, Zadruge, Edukacijske ustanove – predškolske, školske, srednjoškolske i visokoškolske, Javne ustanove u kulturi. Pratite novosti o projektu na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na web stranici projekta www.projektilica.com gdje se možete i prijaviti za sudjelovanje.

Projekt Ilica: Q’Art je kolektivni public art projekt u procesu koji istražuje suvremeno i socijalno nasljeđe povijesnih avangardi, novih i progresivnih umjetničkih praksi, metoda i tehnologija, njihov utjecaj na društvene procese te istovremeno predstavlja suradnju umjetnika i građana na ključnim društvenim i ekološkim temama. Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana. Ključna motivacija Projekt Ilica: Q’ART je transformacija napuštenih i javnih prostora u središtu Zagreba, konkretno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice.

Glavna je tema i umjetnički koncept projekta „ODRŽIVA BUDUĆNOST“ i sve umjetničke, socijalne i društvene taktike za odgovorno promišljanje budućnosti, pravednosti, slobode, suosjećanja, kvalitete i dostojanstvenosti života, poštujući zajednicu i prirodu, kroz umjetničku percepciju, očuvanje ljudskosti i pravednosti prema prirodi.

Tekst: Press

Slične objave