Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Projekt Ilica: Q’ART – FLOWER POWER – Rasplesano ljetno izdanje

Ovog lipnja akcija/festival Projekt Ilica: Q’ART ide dalje i ugošćuje izlagače iz cijele Hrvatske i šire, a uključit će se i plesni kolektiv Škvadra sa izvedbom svog komada Punopravno, dok će nas na Britancu pokrenuti afrički ritmovi uz Comi Blade i Kaira Kela kolektiv. Lipanj će biti posebno aktivan na Art punktu koji organizira Akademija Likovnih Umjetnosti u Zagrebu uz radove čak 58 mladih umjetnika studenata Akademije. Atmosferu na umjetničkom punktu će inspirirati mlada DJ-ica Kate Slater iz Londona. 

Akcija/festival pomaže svim predstavnicima zajednice pa vrijedi prošetati cijelim dijelom Ilice zatvorenim za promet od Frankopanske do Primorske, jer imamo puno naših partnera humanitarnih udruga kojima će naša zajednička pomoć biti iznimno važna. Ovog lipnja će tako na Ilici biti udruga Fajteri, organizacija Marijini obroci, udruga Merida, udruga Meow me, udruga Svitanje, udruga Korablja i udruga Životna linija. Q’ART svaki puta pomaže svima da afirmiraju svoje aktivnosti i da budu vidljivi široj javnosti. Kao i svaki puta Q’ART pomaže i raseljenim prijateljima iz Ukraine da se afirmiraju u Hrvatskoj pa će nam se tako na ovom festivalu predstaviti Natalya Filatova sa svojim čudesnim sapunima za koje kaže mogu biti sve, i poklon i ukras i edukacijski alat.

Osim izlagača Ilica će kao i uvijek biti mjesto za ispijanje jutarnje kavice, degustaciju ljetnih delicija kako pića tako i hrane, a pridružit će nam se i food koncept Brunchy. Kako bi i ovog puta mogli uz kavicu na tračnicama uživati u glazbenim poslasticama za to će se pobrinuti Filip Pavić quartet, Pavle Golubić, Davor Doležal trio i Željka Veverec sa svojim Je Veux bendom.

Avangardna, začudna i sve posjećenija revija članova ULUPUH-a i studenata TTF-a održat će se kao i uvijek u 12 sati na Britancu pod sigurnim vodstvom doc.dr.art. Ivane Bakal i stručne suradnice dipl.ing. Đurđice Kocijančić.

Projekt autorski potpisuju i organiziraju Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović u suorganizaciji Akademije likovnih umjetnosti (ALU), Obrtničke komore Zagreba, ULUPUH-a i TTF-a, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija i Grada Zagreba te uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, HDS ZAMP-a i IGEPA-e, kao i naravno svih izlagača, dućana, obrta, ugostitelja i umjetnika iz Q’ART-a za koje Projekt Ilica Q’ART i živi te bez kojih ne bi niti postojao. Mi Građani smo grad.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite putem maila info@projektilica.com ili telefona 01/6398282

Detaljne informacije o programu, rasporedu događanja i lokacijama mogu se pronaći na www.projektilica.com ili na Facebook stranici @projektilica ili Instagram stranici projekt_ilica

Više informacija za sve koji još ne znaju što je Projekt Ilica: Q’ART

Projekt Ilica: Q’ART je kolektivni public art projekt u procesu koji istražuje suvremeno i socijalno nasljeđe povijesnih avangardi, novih i progresivnih umjetničkih praksi, metoda i tehnologija, njihov utjecaj na društvene procese te istovremeno predstavlja suradnju umjetnika i građana na ključnim društvenim i ekološkim temama. Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana.

Tekst: Press

Slične objave