Projekcija kultnog trilera “Trči, Lola, trči” u Kinu Europa

U nedjelju, 25. ožujka u 19 sati, u sklopu programa Kinolektira povodom 20. obljetnice otkako je snimljen, u Kinu Europa prikazuje se kultni eksperimentalni triler i jedan od najuspješnijih njemačkih filmova svih vremena ‘Trči, Lola, trči’ (1998.) redatelja Toma Tykwera s Frankom Potente i Moritzom Bleibtreuom u glavnim ulogama.

Prije projekcije filmski kritičar Boško Picula napravit će kratki uvod u film.

Ovaj kultni film inspiriran teorijom kaosa istražuje alternativne i paralelne vremenske linije, a pamtimo ga po spoju visokog modernizma i popularne kulture u kojem su izmiješane različite tehnike i mediji. Romantična priča o ljubavnicima u opasnosti ispričana je u maniri video igre odnosno glazbenog spota, na vizualno senzacionalan način izmjenjujući animaciju i žive snimke. ‘Trči, Lola, trči’ smješten je na vrhuncu rave pokreta kada je milijun ljudi pohodilo Love Parade, a brzi, techno ritam jedno je od glavnih stilskih obilježja filma.

“Trči, Lola, trči” se prikazuje u suradnji s Goethe-Institut Koratien te se ulaznice za projekciju mogu nabaviti na blagajni Kina Europe ili na web stranici kupiulaznicu.kinoeuropa.hr po cijeni od 15 kuna.

Više o samoj projekciji možete pročitati na Facebook eventu organizatora.

Slične objave