Subota, 23 rujna, 2023

Projekcija filma “Dječak u oblacima” u Kulturnom centru Dubrava

U subotu, 05. svibnja 2018., u 10.30 sati, u Kulturnom centru na adresi Dubrava 51a, organizirana je besplatna projekciju filma “Dječak u oblacima” (Cloudboy) redatelja Meikeminnea Clinckspoora iz 2017. godine. U glavnim ulogama Geert Van Rampelberg, Sara Sommerfeld, Mikkel Gaup, Daan Roofthooft, Joakim Nils, Tomas Trägårdh, Ayla Gáren, Audhild P. Nutti. Film traje 78 minuta.

Smješten u očaravajuć krajolik švedskog sjevera, film istražuje odnos između čovjeka, životinja i prirode te važnost i ljepotu suživota obilježenog poštovanjem i odgovornosti prema prirodi.

12-godišnji Niilas živi s ocem otkako zna za sebe i gotovo se uopće ne sjeća svoje majke. Stoga nije nimalo sretan kada je ljeto prisiljen provesti s majkom, među Saamima, narodom na ruralnom sjeveru Švedske. Unatoč toploj dobrodošlici, Niilas se povlači u sebe i jedina koja ga uspijeva izvući iz ljušture njegova je polusestra Sunnà. Saami se bave uzgojem sobova, a kada jedan od njih nestane, Niilas se pridružuje potrazi. Postupno, on otkriva svoje korijenje i doživljava najuzbudljivije ljeto svoga života, ispunjeno pustolovinama.

Trailer filma:

Dodatne informacije možete pronaći na stranicama Narodnog sveučilišta Dubrava.

Slične objave