Program u ZOO vrtu koji se bavi važnošću dojenja za sisavce

Na kraju Nacionalnog tjedna dojenja u nedjelju, 07. listopada Koordinacijski odbor Grada Zagreba za „Grad Zagreb – prijatelj dojenja“, udruga Roditelji u akciji – Roda i Zoološki vrt grada Zagreba organiziraju poseban program koji će se baviti važnošću dojenja za sisavce – kako ljude, tako i životinje. Posjetitelji Zoološkog vrta u vođene će se obilaske moći uključiti u 11, 13 i 15 sati.

Mjesto okupljanja je Lavlji most, a za sudjelovanje nije potrebna prethodna predbilježba. Edukator će skupinu povesti u upoznavanje mnogobrojnih sisavaca – od malih do velikih, od biljojeda do zvijeri. Na njegovu će se putu tako, među ostalima, naći mravojed, crvena panda, afrički lav, zebra, tapir, sitatunga i bjeloruki gibon. Pričat će kakve su te životinje kao roditelji, koliko mladih imaju, čime se hrane, koliko su dugo mladunci vezani uz majku sisanjem mlijeka te kako se odvajaju od roditelja.

U sklopu javne akcije kojom se u Zagrebu promiče dojenje, prigodni se program održava i u parku Maksimir. Tamo je i štand udruge Roda. Priča o sisavcima u Zoološkom se vrtu grada Zagreba naslanja i na Međunarodni dan zaštite životinja. Zanimljiv edukativni program o zaštiti životinja održat će se na Zebrinu trgu u nedjelju od 11 do 16 sati. Govorit će se o ugroženim sisavcima, ali i svjetskoj kampanji Šuma bez pjesme. Ptice su ugrožene ne samo u jugoistočnoj Aziji, nego i u našem neposrednom susjedstvu. Zato će građani učiti kako zaštititi ptice od sudara sa staklenim površinama. Dat će se preporuke i za zaštitu drugih divljih vrsta životinja u gradovima.

Slične objave