Premijera opere “Cosi fan tutte” u Hrvatskom narodnom kazalištu

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održat će se premijera opere “Cosi fan tutte”.

Opera Wolfganga Amadeusa Mozarta zajednički je projekt Muzičke akademije, Akademije pri Arhitektonskom fakultetu i zagrebačkog HNK-a, a premijera će se održati u petak, 25. svibnja 2018. godine s početkom u 19.30. sati.

Libreto Lorenza de Pontea na vječnu temu prevare, zamjene ljubavnika, za današnjeg je gledatelja vrlo naivan, a kroz 19. stoljeće su ga čak smatrali i neukusnim i vulgarnim. No, smatra se da je Mozarova glazba u ovoj operi dosegnula svoje najljepše i najduhovitije trenutke.

Najnovija suradnja, u sklopu koje već devetu godinu za redom gotovo 200 zagrebačkih studenata, pod vodstvom svojih mentora, na pozornici predstavlja svoje umjetničko stvaralaštvo.

Scenografi su studenti Arhitektonskog fakulteta, Akademija dramske umjetnosti i Akademija likovnih umjetnosti pod mentorskim vodstvom Tanje Lacko, Ane Sarić i Gordane Bakić-Vlakov, kostimografi su studenti Tekstilno-tehnološkog fakutelta pod mentorstvom Barbare Bourek i Sandre Škaro, a za svjetlo su zaduženi Ivan Lušičić i Dina Marijanović pod vodstvom Denija Šesnića. Za oblikovanje plakata i programske knjižice zaduženi su studenti Studija dizajna pod mentorstvom Ivana Doroghja.

Reprizne izvedbe opere “Cosi fan tute” bit će u HNK 28. svibnja i 01. lipnja 2018. godine s početkom u 19.30 sati.

Slične objave