Subota, 13 travnja, 2024

Premijera kratkometražnog filma Škola koja (ne) postoji

Kratkometražni igran film Škola koja (ne) postoji u režiji Karla Gagulića, PREMIJERNO će biti prikazan ove nedjelje  u 18 sati na službenom Youtube kanalu PLAYBOX PRODUCTION. U glavnim ulogama povaljuju se Karlo Maloča, Lav Novosel, Andrija Žunac, Mihael Kuzmičić, Josip Štirinić, Anđela Ramljak, dok se u manjim ulogama pojavljuju Goran Navojec, Darko Janeš, Nataša Dangubić, Doris Šarić Kukuljica, Nikša Butijer, Mario Gaćina, Nina Kukec, Antun Antolović, Mark Fejer, Matija Ivezić, Ivano Črep, Bartol Grozdek, Jan Rajšel, Matija Hajdarhodžić.

Film govori o neobičnom poslovanju jedne privatne srednje škole u Zagrebu, gdje su učenici saznali da se protiv škole vodi stečajni postupak i da u pravilu idu u školu koja ne postoji. Iako cijela radnja zvuči nerealno, upravo se to dogodilo redatelju i scenaristu Karlu Gaguliću u pravome životu. Srednja škola koju je pohađao, završila je u stečaju.

Karlo je student Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja na Sveučilištu VERN’, a upravo ovaj film nastao je u sklopu ispita na istome fakultetu, gdje je glavni zadatak bio napisati scenariji iz svoje autobiografije, pod mentorstvom Vinka Brešana.

Nakon što je scenarij dobio maksimalan broj bodova, to mu je dalo vjetar u leđa da isti film snimi. Brzo je okupio cijelu ekipu, pa su tako ostale uloge pripale: Kaji Šišmanović (asistentica režije), Nini Kukec (producentica), Karlu Špoljaru (direktor fotografije), Reneu Receku (asistent kamere), Juri Režiću (asistent kamere i gaffer) Luki Vukorepi (dodatni osvjetljivač), Vjeki Zuhriću Novakoviću i Martinu Momčinoviću (tonski snimatelji), Ivanu Matani (obrada tona), Antoniu Perini (ADR),  Luki Ćevidu (skladatelj originalne glazbe), Bogdanu Tankosiću (korekcija boje)Film je svoje prvo javno prikazivanje imao na 13. Omladinskom Film Festivalu u Sarajevu, a potom je film putovao na različitim festivalima diljem Hrvatske, pa je tako premijerno bio prikazan u Betini (4. Betina Film Festival), Benkovcu (1. Ciklop Film Festival), Karlovcu (14th Four River Film Festival, 25. Revija filmske mladeži) i Zagrebu gdje se svečana premijera održala u SC Kinu Forum, a nakon svih festivala odličili su film pustiti u javnost kako bi ga šira publika pogledala. Online premijera filma održati će se ove nedjelje u 18 sati preko Youtube platforme na kanalu Playbox Production. (https://www.youtube.com/watch?v=T_i-CPcLhAI)

Tekst i fotografija: Press

Slične objave