Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Premijera dokumentarnih filmova u Kino dvorani Graditeljske tehničke škole

U organizaciji Obrtničke i industrijske graditeljske škole i Udruge media talenti održat će se premijera kratkih dokumentarnih filmova Obitelj Kralj, Slap i Budućnost je u mojim rukama.

Premijera će se održati u srijedu, 28. ožujka 2018. godine u 12.15 u Kino dvorani Graditeljske tehničke škole Zagreb na adresi Avenija Većeslava Holjevca 17.

Obitelj Kralj: 27 godina udomljuje djecu. Započela je baka, nastavila mama, a sad aktivno pomažu kćeri, sestre blizanke, Stella i Sara Kralj. Zanimljivo je da su njih dvije i jedna od udomljenih djevojaka učenice OIGŠ-a.

Slap: Korina je član Media talenata i odlučila se pred kamerama ošišati i svoju kosu donirati Udruzi kosa ljubavi. Najbolje mjesto za šišanje bila je Obrtnička škola za osobne usluge. Film je otvorio brojne teme: važnost promoviranja obrazovanja obrtničkih zanimanja te volontiranja mladih, ali i ukazao i na određene zapreke i nedostatke u društvu.

Budućnost je u mojim rukama: U filmu je prikazan rad na praktičnoj nastavi učenika: izrada klupa, oslikavanje motorističkih kaciga te slaganje mozaika na školskim stolovima. Film nosi i ekološku poruku o važnosti recikliranja te promovira obrtnička zanimanja i rad mladih. 

Film Budućnost je u mojim rukama nastao je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za mlade

Slične objave