Predstavljanje najboljih studentskih radova – ALU Perspektiva

Na Dan Akademije, 08. lipnja, svake se godine otvara “Završna izložba studenata” na kojoj se predstavljaju najbolji studentski radovi nastali tijekom godine kao rezultat nastavnoga procesa, a koja od ove godine nosi naziv ALU Perspektiva.

Završna izložba odvija se na sve 4 lokacije Akademije likovnih umjetnosti: Zamenhoffovoj 14 ,Zagorskoj 16, Jabukovcu 10 i Ilici 85 u periodu 8.lipnja do 15.lipnja.

U petak, 08. lipnja od 12 sati u parku Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85 održat će se povodom Dana akademije i otvorenja izložbe, glazbeno scenski program u kojem nastupaju renomirani hrvatski izvođači i gosti sa sestrinskih umjetničkih akademija – Muzičke akademije i Akademije dramskih umjetnosti.

Program otvara Lela Kaplowitz, cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom. Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu, i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta.

Muzička akademija u Zagrebu uključila se u program sa sastavom Trio Evocación koji čine nagrađivani mladi hrvatski gitaristi Lovro Peretić, Ivan Šimatović i Luka Lovreković koji će izvesti djela Bacha, Ravela, Ruždjaka i drugih autora.

U popodnevnim satima moći ćemo uživati i u izvedbama Ivana Kapeca & Elvisa Penave već poznatim posjetiteljima muzejskih izložbi te projektu Janka Novoselića jam session bendu „Sunrise Session“.

Kao intermezzo u glazbenom programu očekuje nas iznenađenje Akademije dramskih umjetnosti sa studentskom izvedbom izvatka iz Scenskih pokreta  – Klaunovi te nastup naših cjenjenih književnica Eveline Rudan i Darije Žilić koje će predstaviti svoje pjesme.

Program završava nastupom sastava Kozmodrum, dobitnikom ovogodišnjeg Porina u kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe dobitnik  za album „Gravity“.

Transformacijom tradicionalne završne godišnje izložbe studenata u multimedijalni projekt ALU Perspektiva, Akademija nastavlja svoju bogatu tradiciju razvoja nove umjetničke prakse i povezivanja između različitih umjetničkih formi. Akademija likovnih umjetnosti kroz projekt ALU Perspektiva otvara se prema građanstvu, ali dodatno i prema stručnoj javnosti.

Tekst: divan.hr

Slične objave