Srijeda, 21 veljače, 2024

Predstava “Kako je vilenjak spasio Božić” u KD Vatroslav Lisinski

Predstava na zabavan i interaktivan način priča o snazi dječje mašte i vjerovanju u blagdanski duh – Kako je vilenjak spasio Božić.

Priča se zasniva na ideji kako u sve težim vremenima sve manje odraslih i djece vjeruje u Djeda Božićnjaka, u smisao darivanja i blagdansko veselje. Opasnost je to koja se osjeti i na dalekom Sjevernom polu a prijeti time da Djed Božićnjak više neće moć dolazit u domove djece i donijet poklone. Zato Djed Božićnjak u domove djece šalje svoje vilenjake da vidi vjeruju li ona u duh Božića, u zaigranosti i maštu. Još važnije – vjeruju li i njihovi roditelji ili su zaboravili što znači biti dijete.

Predstava u gotovo četrdeset minuta trajanja prati zgode vilenjaka Zvonka kojeg ispod kreveta otkriva djevojčica Dunja. Iznenađenje na kraju predstave oduševit će svu djecu jer se pojavljuje i poseban gost predstave – Djed Božićnjak.

Autor i dramaturg: Igor Weidlich
Režija: Igor Barberić
Uloge:
Nikolina Ljuboja (djevojčica Dunja)
Igor Baksa (vilenjak Zvonko)
Jassna Jozić (mama)
Djed Božičnjak

U KD Vatroslav Lisinski na rasporedu su dvije predstave: u subotu 15. prosinca u 10 sati, i u nedjelju 16. prosinca također u 10 sati. Ulaznice možete pronaći na blagajni KD Lisinski i na web stranicama dvorane.

Slične objave