Posebna akcija u povodu obilježavanja Međunarodnog dana Escape rooma

01. listopada Međunarodni je dan Escape rooma, što se diljem svijeta obilježava raznim događanjima, akcijama i eventima. Ovaj, sve popularniji način zabave, zahvatio je i Zagreb, pa će i igračima u hrvatskoj metropoli slijedećih dana biti ponuđene posebne “poslastice”! Tako vam Escapeart poklanja 50% popusta za igre od 01. do 05.10. ukoliko u grupi imate barem jednog igrača koji rođendan slavi u listopadu!

Foto: Escapeart

Riječ je, podsjećamo, o igri u kojoj kroz rješavanje raznih logičkih zadatake tražite izlaz iz tematski uređene sobe.

Kažu da učimo i razvijamo mozak dok smo živi, a ovakav način naprezanja mozga potpuno je drugačiji od onog sa s kojim se nosimo u svakodnevnim zadacima, pa je zato itekako dobrodošao.

Naravno, komunikacija i suradnja s timom ključni su element za uspješan bijeg, tako da je room escape odličan izbor za proslavu rođendana, djevojačke/momačke večeri ili pak teambuilding.

Foto: Escapeart

Room escape je kao način zabave iz virtualnog svijeta izašao prije 15-ak godina. Situacija je u ovom slučaju možda malo „obrnuta“ – prvo je stvoren virtualni room escape, a izlaskom iz „kompova“ dobio je svoj sadašnji oblik u pravom prostoru, sa stvarnim namještajem i opipljivim rekvizitima, sa bravama koje stvarno morate otključati, slagalicama koje morate složiti vlastitim rukama i interijerom koji je često ravan filmskom setu. Doživljaju definitivno doprinosi uključivanje svih ostalih osjetila – sluha, opipa, a ponekad i mirisa. I moram reći… ova „živa“ varijanta mi je definitivno puno draža od virtualne.

Naravno, teme su različite, od onih detektivskih u stilu Agathe Christie, preko kataklizmičkih opasnosti kao što su meteori ili atomske bombe koje prijete svijetu, do nekih čudnih/nepoznatih/novih/starih svjetova kao npr. u doba Azteka, Egipćana ili nekih izmaštanih naroda.

Foto: Escapeart

Room escape je prilika da na 60 minuta postanete heroji i spasite svijet ili pak zlikovci koji za svoja zlodjela neće biti kažnjeni već nagrađeni „fotkanjem“ i pohvalom gamemastera. U svakom slučaju, najveća nagrada je uspješan bijeg iz ove adrenalinske avanture.

U svakom slučaju, bez obzira pridružite li se Roobin Hoodu i njegovoj družini, hrabro zakoračite u Drakuline odaje, pobjegnete zombijima ili okrutnom otmičaru, ukrstite svoje znanje s Nikolom Teslom ili pak odlučite opljačkati banku ili muzej, zabava je zagarantirana.

Slične objave