VijestiAktualnoPomozimo da Plavom telefonu ne odzvoni! Telefon koji pomaže drugima treba našu...

Pomozimo da Plavom telefonu ne odzvoni! Telefon koji pomaže drugima treba našu pomoć

Plavi telefon i Otvorena vrata postoje za tisuće onih koji nisu u stanju ili ne žele tražiti pomoć u tradicionalnim savjetovalištima. Oni su alternativa samouništavajućem životnom stilu, nesretnim obiteljima i životu na ulicama. Oni koji ne mogu pronaći način rješavanja svojih problema ili odgovarajući životni put, izlažu se opasnosti da postanu depresivni, ovisni o alkoholu ili drogi, ili da izvrše suicid. Preventivni program uključuje liniju pomoći Plavi telefon, kao i savjetovalište Otvorena vrata.

“Problemi s kojima se Plavi telefon već neko vrijeme susreće su nedostatak financijskih sredstava, zbog čega nam je početkom prvog tromjesečja 2020. godine prijetilo gašenje. Pribavljanje financijske podrške za nastavak rada postaje sve teže dobiti od strane dosadašnjih izvora (na primjer od ministarstva, Grada Zagreba), odnosno financijska potpora je nedostatna unatoč dugogodišnjoj prisutnosti i prepoznatljivosti Plavog telefona na nacionalnoj razini.

Unatoč teškoj situaciji želimo nastaviti dalje i zato smo pokrenuli crowdfunding kampanju, sa ciljem da prikupimo sredstva za nastavak rada čime bi se spasio Plavi telefon od zatvaranja!

I zato nakon gotovo 30 godina nesebičnog pomaganja, Plavom telefonu sada je potrebna Vaša pomoć, kako bi mogao nastaviti s radom i besplatno pružati pomoć, podršku i usluge svojim korisnicima.”

– Plavi telefon

Više o plavom telefonu pročitajte na stranici plavi-telefon.hr, a donirati možete klikom OVDJE.

Naslovne teme