Subota, 18 svibnja, 2024

Poletite s nama – Nova izložba u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla, u periodu od 12. do 23. listopada 2021. godine, održat će se izložba Poletite s nama. Izložba je ostvarena u suradnji s Modelarskim aeroklubom Trešnjevka i Zagrebačkim zrakoplovno-tehničkim savezom Rudolf Perešin, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba – Gradski ured za obrazovanje.

Izložbu možete pogledati u sljedećem vremenu: utorak – petak od 9 do 17 sati, subota i nedjelja 9 do 13 sati, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno. Razgled izložbe je besplatan.

Saznajte više o izložbi:

Modelarski aeroklub Trešnjevka u suradnji sa Zagrebačkim zrakoplovno-tehničkim savezom Rudolfa Perešina i Tehničkim muzejom „Nikola Tesla“ pod pokroviteljstvom Grada Zagreba – Gradski ured za obrazovanje, u periodu od 12. do 23. listopada 2021. organizira izložbu radio-kontroliranih zrakoplovnih modela. 

U sklopu izložbe biti će prezentirano više od 40 modela različitih tehničkih karakteristika i specifičnosti kojima se izdvajaju u različita područja zrakoplovstva. Posjetitelji će moći vidjeti modele za osnovno školovanje i klizače veličine dlana kojima je počeo razvoj modelarstva, napredne natjecateljske model s rasponom krila preko 4 metra i modele na mlazni pogon čime izložba obuhvaća sve segmente zrakoplovnog modelarstva.

Posjetitelji imaju priliku proučiti izgled i specifikacije modela civilnih i vojnih zrakoplova iz različitih povijesnih razdoblja. Na izložbi će biti izložene letjelice starosti i preko 70 godina kojima nas izlagači vraćaju na same početke avio modelarstva. Za usporedbu s njima posjetitelji će moći vidjeti skupinu najnovijih letjelica koje karakteriziraju tehnološka i mehanička rješenja kao što su klipni i mlazni motori te aeroprofili s mogućnostima različitih režima leta uključujući i akrobacije. Modeli su vlasništvo vrijednih modelara i MAK Trešnjevke koji  svojim dugogodišnjim angažmanom rade na promicanju zrakoplovnog modelarstva i zrakoplovstva općenito.

Cilj izložbe je upoznavanje javnosti s radom, zanimljivostima i čarima zrakoplovnog modelarstva, te prezentiranje različitih izazova, mogućnosti i potencijala bavljenja ovim hobijem. Modelarstvo je do sada generiralo brojne konstruktore zrakoplova, aviomehaničare, pilote, kontrolore leta i ostale dionike zrakoplovne industrije koji svojom bezuvjetnom ljubavlju prema zrakoplovstvu svakodnevno rade na uključivanju novih zrakoplovaca u našu zajednicu i pomaganja u ostvarivanju modelarskih ciljeva i snova.

Tekst: Press

Slične objave