Subota, 18 svibnja, 2024

Pogledajte planete Zemlju i Sunce u dvorištima Muzeja grada Zagreba

U povodu 119. obljetnice osnutka Zvjezdarnice Zagreb (5. prosinca 1903.) te na 115. obljetnicu otvaranja Muzeja grada Zagreba (7. prosinca 1907.), ali i povodom prijateljstva dvaju gradova Brna (Republika Češka) i Zagreba, u srijedu, 7. prosinca 2022. u 18 sati, u dvorištima Muzeja grada Zagreba bit će izložena dva modela na napuhavanje, planeta Zemlje i Sunca, iz Zvjezdarnice i planetarija u Brnu.

Riječ je o dva balona promjera 4 metra, atraktivnim instalacijama popularnim na svim do sada izloženim lokacijama, koje će posjetitelji Muzeja grada Zagreba u našim dvorištima moći pogledati 7. i 8. prosinca 2022.

Mnogo je povoda za ovu suradnju i prigodno događanje. Uz spomenute obljetnice, modeli planeta Zemlje i Sunca bit će izloženi uoči otvorenja izložbe Ivan Standl – Zagrebački fotograf, koja će u Muzeju grada Zagreba biti otvorena u četvrtak, 15. prosinca 2022., u 19 sati. Riječ je o izložbi o fotografu češkoga podrijetla, jednom od pionira fotografije u Hrvatskoj. S ponosom ističemo da je pokrovitelj ove izložbe veleposlanik Republike Češke u Hrvatskoj, Nj. E. gospodin Milan Hovortka, koji će i svečano otvoriti izložbu.

U ovo blagdansko vrijeme, ovim atrakrivnim događanjem doprinosimo i bogatom zagrebačkom adventskom programu.

Zvjezdarnica Zagreb poziva sve građane da 7. i 8. prosinca te 15. prosinca, od 20 do 22 sata, posjete Zvjezdarnicu i u slučaju vedrog vremena opažaju nebo teleskopima.

Službeni program obilježavanja 119. obljetnice otvorenja Zvjezdarnice Zagreb bit će održan u Zvjezdarnici, u četvrtak, 15. prosinca 2022.

Tekst: Muzej grada Zagreba | Fotografija: fotografijezagreba.hr

Slične objave