Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Počinje Zagreb Classic 2024: Vrhunska Klasična Glazba na Otvorenom

Zagreb Classic 2024. održat će se od 22. lipnja do 2. srpnja na Trgu kralja Tomislava, zahvaljujući organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba i njihovih partnera. Tijekom ovog razdoblja, publika će imati priliku uživati u devet besplatnih koncerata s vrhunskom klasičnom glazbom na otvorenom.

Ove godine na festivalu će nastupiti Ansambl GK Komedija, Balet HNK u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar HRT-a, Tango y cine, Urban&4 i Zagrebačka filharmonija. Od svog osnutka 2016. godine, festival je stekao kultni status među ljubiteljima glazbe, što potvrđuje i ovogodišnje izdanje.

Program Zagreb Classica 2024. realizira se u suradnji s Gradom Zagrebom i nadležnim uredima. Gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je važnost ove manifestacije: „I ovo ljeto Zagreb sugrađanima i posjetiteljima grada nudi niz kulturnih događanja, počevši s vrhunskim događajem za sve ljubitelje klasične glazbe, Zagreb Classicom. Ovo je jedinstvena manifestacija na jednom od najljepših zagrebačkih trgova. Djela hrvatskih i svjetskih glazbenika izvodit će renomirani glazbenici koji su nastupali na mnogim svjetskim pozornicama. Pozivam sve Zagrepčanke i Zagrepčane da dođu na koncerte u sklopu manifestacije koja j iz godine u godinu sve veća i koja doprinosi promociji i prepoznatljivosti Zagreba posebice u području kulture!“.

Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld, dodala je: „Zagreb Classic nas i ove godine uvodi u ljeto na najljepši mogući način, uz vrhunske glazbene klasike, baletne izvedbe, filmske skladbe, jazz standarde i suvremena djela. Nastupaju, između ostalog, svjetski poznat pijanist Hyung-ki Joo, talijanski virtuoz Mario Stefano Pietrodarchi, sopranistica Caterina Iora, kao i domaće zvijezde klasične glazbe. Ovogodišnje izdanje donosi posebnu novost – dva dana posvećena Bečkom glazbeno-filmskom festivalu. Naime, posjetitelji će imati priliku uživati u video projekcijama najpoznatijih opera i opereta, poput Čarobne frule, W.A. Mozarta i Šišmiša, Johanna Straussa mlađeg. Osim toga, pozivamo sugrađane i posjetitelje da ne propuste priliku prisustvovati otvorenim probama, što će dodatno upotpuniti doživljaj. Zagreb Classic predstavlja jedinstvenu pozivnicu za posjet glavnom gradu i prepuštanje neponovljivoj atmosferi koja oživljava zagrebačku kulturnu i glazbenu baštinu, stoga pozivamo sve da se pridruže ovom glazbenom putovanju i uživaju u nezaboravnim trenucima pod zvijezdama.“

Koncerti će se održavati u 21:00 i 20:30 sati, a osim hrvatskih izvođača, sudjelovat će i glazbenici iz Italije, Velike Britanije i Poljske. Detaljan program možete pronaći na: infozagreb.hr/zagreb-classic. U slučaju lošeg vremena, programi će se prebaciti na drugi dan ili otkazati, ovisno o mogućnostima.

Izvor: zagreb.hr | Fotografija: fotografijezagreba.hr

Slične objave