Srijeda, 31 svibnja, 2023

Početak velike rekonstrukcije: Lice Grada Media postaje servis Fotografije Zagreba

Kada je u srpnju 2013. godine Lice Grada prvi put ugledalo svjetlo dana i zauzelo svoj mali dio na internetskim prostranstvima, ideja i filozofija su bili usmjereni prema fotografijama grada Zagreba. U kolovozu 2016. godine nastao je portal licegrada.hr, da bi dvije godine kasnije nastao medijski portal – licegrada.media – koji je uz pomoć cloud servisa Photoshelter, činio bazu zagrebačkih fotografija.

Početak rekonstrukcije i uvođenja velikih promjena

Dvije godine od nastanka portala licegrada.media, isti postaje – fotografijezagreba.hr. Dio je to veće rekonstrukcije platforme Lice Grada koja je započela s 1. travnja 2021. godine, a koja će trajati nekoliko narednih mjeseci.

Ne brinite se, Lice Grada ne nestaje – dapače, Lice Grada nastavlja sa svojom filozofijom i ciljem koji glasi: Lice Grada ima jedan cilj, a to je promocija vrijednosti, kulturne baštine, povijesti i ljepota Grada Zagreba.

Jedino što će doživjeti promjenu je format, no svečano obećajem da Lice Grada nastavlja još jače i bolje!

Ne brinite se, fotografije su i dalje tu

Prva u nizu promjena je ta da će baza fotografija platforme Lice Grada doživjeti preobrazbu u servis Fotografije Zagreba smješten na stranici fotografijezagreba.hr. Sami proces te prve faze rekonstrukcije će trajati nekoliko mjeseci, stoga vas molim za strpljenje ukoliko naiđete na određene probleme pri pretrazi servisa fotografija.

Gore navedeno je jedan mali dio prve faze rekonstrukcije platforme Lice Grada koja će se događati u narednim mjesecima, a sve to s ciljem da se poboljša kvaliteta samog sadržaja, da se u sklopu nakladnika ovih portala čak i poveća opseg sadržaja, ali i da se poboljša i organizacijska struktura svih portala koji se nalaze pod nakladnikom svih uključenih portala.

Hvala svima na praćenju platforme Lice Grada!

Pišemo si opet uskoro,
Ivan

Slične objave