Plesni centar Puls najavljuje premijeru predstave “Bezdan”

0
210

Plesni centar Puls najavljuje premijeru predstave “Bezdan” autorskog projekta inspiriranog životom i djelom Ulderika Donadinija, 01. prosinca 2018. godine u 20.00 sati u Centru mladih Ribnjak. Reprizna izvedba na rasporedu je dan kasnije, 02. prosinca.

Ovaj zanimljiv dramsko – plesni projekt ostvaren je prema autobiografskim elementima i književnom stvaralaštvu Ulderika Donadinija jednog od prvih predstavnika hrvatskog ekspresionizma u peru.

“Izvođači imitacijom pokreta poprimaju oblike skulptura i prenose ih osjetom i simbolikom iz zaleđene strukture slike dinamiziranim nabrajanjem asocijacija u glazbi, riječi i kretnji u živo stanje, stapajući prostor, vrijeme, izvođače, scenografsku kostimografiju i gledatelje u jedno vrijeme, misao, cjelinu doživljaja. Oblici skulptura u funkciji su s psihološkim stanjima suvremenog čovjeka koji traži identitet i razloge svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, otkriva težnju za istinskim vrijednostima, za mjestom mira i svetosti. Kroz jednostavan, prirodan i iskren vidni osjetilni doživljaj, skulpture sve povezuju, pobuđuju, oslikavaju i izražavaju unutarnji i vanjski svijet, prenose simboliku bezdana.” – Tatjana Rupcich

Autori projekta su Ana Maria Bogdanović, Tatjana Rupcich i Maro Martinović. Koreografiju potpisuju Ana Maria Bogdanović i Tatjana Rupcich.

Izvođači u predstavi su Maro Martinović, Ana Maria Bogdanović, Lara Frgačić, Nika Sarajlija i Anja Krušelj. Kostimografkinja je Milena Jurmić, a za oblikovanje svjetla zaslužan je Marko Crnčević.