Srijeda, 4 listopada, 2023

PLACe market Zagreb: Odlična gastro ponuda na platou Dolac

Plato tržnice Dolac, koji u prijepodnevnim satima bude pun kumica, prodavača, građana i turista, u poslijepodnevnim i večernjim satima bude pust. S obzirom na blizinu glavnog zagrebačkog trga i okruženost brojnim turističkim lokacijama i gurmanskim mjestima, prava je šteta da plato Dolac van radnog vremena tržnice zjapi prazan.

Upravo taj problem je riješen u svakog petka do 14. srpnja (počevši od 9. lipnja), kada je na Dolac stigao projekt PLACe market.

„Projektom PLACe market Hrvatska konačno dobiva diljem svijeta popularne noćne tržnice s ugostiteljskom ponudom. Obzirom da su tržnice poznate kao trbuh grada, ovim projektom jednom tjedno navečer tržnice postaju prirodna pozornica na kojoj se prezentiraju gastro tradicija i ponuda gradova u kojima se odvija te se tako revitalizira tržnice kao mjesta okupljanja i druženja.“ navodi se na stranicama projekta placemarket.hr, te se nastavlja „PLACe market obuhvaća više segmenata turističke ponude – kulturne, gastro, eno i zabavne te prezentira cjelokupnu hrvatsku tradiciju i naglašava vezu između tržnice i uslužnih dionika turizma te turista i domaćih gostiju. PLACe market pomaže očuvanju autentičnosti svake hrvatske gastro regije te brendiranju Hrvatske kao gastronomske turističke destinacije. PLACe market spada u globalnu kategoriju “night marketa” koji postoje diljem svijeta, a koji kombiniraju lokalne proizvode, lokalne proizvođače, lokalnu hranu, lokalnu kulturu, suvenire te lokalne ulične zabavljače i performere. Projekt je ostvaren u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, uz potporu Turističkom zajednice Grada Zagreba te brojnih partnera.“

Obavezno zapratite PLACe market na Instagramu kako bi bili pravovremeno obaviješteni o svim aktivnostima projekta.

Fotografije: fotografijezagreba.hr

Slične objave