Pet zagrebačkih muzeja u manifestaciji Advent u muzeju

Živimo u uvjetima koji nam uskraćuju mnoge radosti, između ostalih i adventske, kojima se veselimo cijelu godinu. Svi se pokušavamo prilagoditi tako da uz maksimalnu sigurnost ipak doživimo i poneko zadovoljstvo, poput manifestacije Advent u muzeju.

Advent u muzeju je program osmišljen upravo s takvim ciljem – da se svojim sugrađanima pruži prilika da adventsku atmosferu osjete na toplom i sigurnom:  

• u Muzeju prekinutih veza, koji uz popust od 25% na svoje ulaznice i suvenire, časti i  šalicom finog toplog čaja uz koji možete srediti dojmove nakon izložbe.  

• u Muzeju iluzija koji nudi 20% popusta na sve ulaznice posjetiteljima koji dođu s  voucherom ovjerenim u nekom od ostala 4 muzeja.  

• u Muzeju čokolade Zagreb koji posjetiteljima s voucherom ovjerenim u nekom od ostala  4 muzeja nudi 15% popusta na sve ulaznice i degustaciju fine belgijske čokolade 

• u Muzeju mamurluka koji posjetiteljima s voucherom iz ostalih muzeja nudi popust od  20% na sve ulaznice, a prikladno će vam poželjeti dobrodošlicu kapljicom domaće rakije 

• u Muzeju Zagreb ’80 koji će vam, uz 25% popusta na ulaznice, servirati i čašu vina kuhanog  po recepturi iz osamdesetih.  

Ukoliko tijekom prosinca posjetite najmanje 3, od pet navedenih muzeja, imat ćete mogućnost  osvojiti jedan od tri poklon paketa prepuna iznenađenja – probranih suvenira iz svih 5 muzeja i  ponekim dodatkom.  

Pogodnosti Adventa u muzeju dostupne su od 24. studenog, uz strogo pridržavanje svih  epidemioloških mjera.  

Što nas sve čeka u muzejima?

Muzej prekinutih veza možete posjetiti svaki dan u vremenu od 9 do 21 sat, uživajući 25%  popusta na cijene svih kategorija ulaznica, kao i 25% popusta na sve suvenire, od kojih su neki  više nego prikladni (i duhoviti) božićni pokloni.  

U Brokenships Cafeu će posjetiteljima nakon izložbe besplatno poslužiti šalicu finog čaja iz  ekološkog programa Julius Meinl.  

Prostor muzeja odiše duhom Svjetlosti Adventa u okviru projekta ostvarenog u suradnji s  Turističkom zajednicom grada Zagreba.  

Muzejski kafić i bistro će na svojim terasama, u sklopu programa koji zagrebački ugostitelj  pripremaju pod nazivom „Žićbo“ ponuditi prigodne zimske napitke i zalogaje po popularnim  cijenama, kako bismo barem u maloj mjeri osjetili ugođaj slavnog zagrebačkog adventa kojeg smo  se, ove godine, odgovorno odrekli.  

@brokenships / www.brokenships.com / 014851021 / info@brokenships.com

Muzej čokolade Zagreb ovog Adventa posjetiteljima nudi poseban ugođaj i toplinu božićne priče  u svom već prepoznatljivom interijeru. Uz intrigantnu i sveobuhvatnu priču o povijesti čokolade  te njezinom kulturološkom značaju nudi i degustaciju vrhunskih belgijskih čokolada kao i vođene  ture utorkom i subotom u 18:45.  

Za najmlađe i sve one koji se tako osjećaju organizirano je druženje s Djedom Božićnjakom  subotom i nedjeljom od 10:00 do 13:00 sati tijekom Adventa, da nas svih podsjeti da u ovim  izazovnim vremenima i obično druženje uz čokoladu može biti nezaboravna uspomena za cijeli  život. Muzejski shop nudi izbor poklona kojima posjetitelji mogu razveseliti svoje najmilije.  Čokolada kao poklon koji svima mami osmijeh na lice univerzalna je baš kao i vrijednosti kojima  se uvijek iznova želimo vratiti u božićno vrijeme.  

Radno vrijeme Muzeja čokolade provjerite na www.muzejcokolade.hr 

Muzej iluzija Zagreb će, tijekom prosinca, blagdanski ugođaj obogatiti nastupima iluzionista,  organiziranim posjetama Djeda Božićnjaka koji će najmlađim posjetiteljima dijeliti Ki-Ki bombone,  a odrasle posjetitelje će tijekom vikenda počastiti Franckovim kavama, cappuccinom i  energetskim čajevima.  

Dodatne informacije dostupne su na www.muzejiluzija.com i na info@muzejiluzija.com 

Muzej Mamurluka je za ovaj advent pripremio čaroliju Božića na svoj način. Za nadolazeći  advent očekuje vas izložba adventskih pića iz cijelog svijeta. Iako je u doba korone putovanje  strogo zabranjeno, Muzej Mamurluka vam nudi put oko svijeta u režiji adventskih pića, od  sunčanih Kariba i njihovog Sorrel puncha do tradicionalnog Glögga iz hladne Norveške – put oko  svijeta nikad nije bio bliži i jeftiniji.  

Božić nije Božić bez Djeda Mraza! Kako je Muzej Mamurluka jedinstven u svijetu, pripremio je i  jedinstvenog Djeda Mraza. Nakon napornog radnog tjedna i dostave darova, „pijani“ Djed Mraz  (Bad Santa) će navratiti u muzej i tijekom prosinca – dijeliti darove svim posjetiteljima. Djed  obožava rakiju pa mu nemojte zamjeriti.  

Za više informacija posjetite www.museumofhangovers.com  

Muzej Zagreb ’80 će svojim posjetiteljima, uz ulaznice s popustom od 25% priuštiti kompletan  blagdanski ugođaj iz osamdesetih godina prošlog stoljeća u autentičnom interijeru i sa šalicom  vina kuhanog po ondašnjoj recepturi.  Za dodatne informacije posjetite www.zagreb80.com ili @zagreb80

Slične objave