KlasikPark Bundek - zelena površina između Mosta mladosti i Mosta slobode

Park Bundek – zelena površina između Mosta mladosti i Mosta slobode

Park Bundek označava veliku zelenu površinu između dva zagrebačka mosta – Mosta slobode i Mosta mladosti.

Park Bundek omogućava građanima Zagreba boravak u prirodi, te različite vrste rekreacije i odmora uz šetnju, roštiljanje, sunčanje pa čak i ribolov.

Površina parka iznosi 545.000 metara kvadratnih, od čega 470.000 pripada zelenim površinama (travnjake), 50.000 na vodene površine i 10.000 na pješačke staze.

Jezero Bundek čine Veliko jezero i Malo jezero

Na Velikom jezeru uređena je obala veličine 10.000 metara kvadratnih na kojoj tijekom ljetne sezone, za sigurnost kupača, brinu spasilačka i liječnička služba.

Tijekom sezone kupanja redovito se prati kvaliteta vode za kupanje, a ulaz u jezero prilagođen je i osobama s invaliditetom (putem izgrašene rampe koja omogućava pristup invalidskim kolicima).

Malo jezero ostavljeno je kao prirodno stanište mnogobrojnih biljnih i životinjskih vrsta.

Oko jezera

Područje oko jezera uređeno je kao zabavno-rekreativni park s postavljenih 10 kompleta za roštilj koji su na raspolaganju građanima.

Oko jezera uređena je biciklističko-rolerska staza dužine 1650 metara, pješačka staza, te tri dječja igrališta od kojih je jedno namijenjeno za djecu do 12 godina, drugo za djecu od 12 godina, a treće za djecu s posebnim potrebama.

Floraart 2018. na Bundeku

Na istočnom dijelu parka Bundek nalaze se dva terena za odbojku i rukomet na pijesku.

Na zapadnom dijelu sunčališta, postavljena je pozornica na vodi s gledalištem za cca 2500 gledatelja na kojoj se održavaju različita kulturna događanja.

Tijekom ljetne sezone na Bundeku provodi se niz kulturnih, zabavnih, sportskih i rekreacijskih događanja.

Oko glavnog jezera postavljena je tzv. Staza zdravlja – duljine je oko 700 metara i dostupna je cijelom građanstvu tijekom cijele godine.

Naslovne teme