Otvorenje izložbe “zrenez zernez zernetz” u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

U petak, 18. listopada 2019. godine u 19 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla otvara se izložba “zrenez zernez zernetz” vizualnog umjetnika Dine Zrneca.

Izložba je otvorena do 15. studenog 2019. Radno vrijeme izložbe: utorak – petak 9 do 17 sati, subota i nedjelja 9 do 13 sati, ponedjeljkom zatvoreno. 

Izložba je nastala u okviru projekta BOSA – Briefing on Soft Art kojeg provodi CIMO – Centar za istraživanje mode i odijevanja. Ovim projektom i izložbenim programom CIMO Centar se fokusira na suvremene umjetničke prakse s ciljem propitivanja pojam softness (tradicionalno povezan s područjem tekstilne umjetnosti). U izložbenom programu predstavljamo nekoliko različitih umjetničkih pozicija s ciljem kontekstualiziranja ovog pojma u području tzv. tekstilne umjetnosti te istovremeno proširivanja istog na šire područje vizualnih umjetnosti i suvremenih umjetničkih praksi.

zrenez zernez zernetz prva je izložba u okviru BoSA projekta nastala u produkcijskoj suradnji s proizvođačem taftanih tepiha Regeneracija iz Zaboka.

Program je podržan od strane Ministarstva Kulture RH i Gradskog ured za kulturu – Grad Zagreb (2019.)

Iz teksta: Slika, slike, slika 

”Kroz prizmu ovog oblika djelovanja u umjetnosti može se sagledati i aktualna umjetnička praksa Dine Zrneca koji kroz različite medije i postupke fokusira, propituje i re/kreira problem slike danas na marginama njene sveopće globalne dominacije. Konceptualizirajući novu situaciju slike koja je ograničena određenom umjetnikovom namjerom, Zrnec otvara prostor „arhive slika“ i otkriva skriveno djelovanja vizualne memorije kako u kolektivnom imaginariju tako i u individualnoj imaginaciji.” (Sonja Briski Uzelac)

Publikacija i izložba: Dino Zrnec

Tekst: Sonja Briski Uzelac

Prijevod teksta: Tihana Bertek

Dizajn: Niko Mihaljević

Fotografije: Dino Zrnec

C (copyright) Dino Zrnec, Sonja Briski Uzelac

Naklada: 200

Produkcija: CIMO – Centar za istraživanje mode i odijevanja, Zagreb

Kustosi: Tonči Vladislavić, Lea Vene, Ivana Čuljak

O autoru:

Dino Zrnec (Zagreb, 1983.) završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Studijski je boravio na Akademiji likovih umjetnosti u Beču i na VSUP u Pragu. Izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu: Galerija Vin Vin, Beč; Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb; Institut za suvremene umjetnosti, Zagreb, Künstlerhaus Graz; project space Ve.sch, Beč; Kunstverein, Beč; Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost, Vodnjan; Galerija Krinzinger, Beč.Živi i radi u Zagrebu i Beču.

Slične objave