Subota, 2 prosinca, 2023

Otvorenje izložbe “Vrtlozi neprekidnog kretanja” u galeriji Kranjčar

Večeras će se u Galeriji Kranjčar održati otvorenje izložbe “Vrtlozi neprekidnog kretanja” autorice Dragice Carlin. Otvorenje je u 19 sati, a izložbu ćete moći pogledati sve do 24. ožujka.

Autorica je sljedećim riječima najavila izložbu:

“Izložbom Vrtlozi neprekidnog kretanja željela sam predstaviti izbor slika Vrtloga, njihovu energiju i svjetlost koju stvaraju rastvarajući se.

Slikanje je veoma spekulativan proces; boja budi moja osjetila i omogućava mi da razmišljam na određeni način. Promatram prirodu, situacije i ljude u kontekstu njihovih vlastitih života. Pokušavam shvatiti kako stvari oko mene postoje i zašto postoje baš tako kako postoje. Ovaj proces odabira predstavlja neprekidno propitivanje misli i materijala, stvaranje energije kojaje ključnaza moje slike i koja postaje stvaran subjekt mog istraživanja. Dakle, slikanje je u brojnim aspektima neprekidan razgovor s izvanjskim svijetom. Kombinacija tekstura, boja, svjetla, sjene i oblika dodaje slojeve vizualnom značenju mojih radova, a potezimog kista postaju pojava koja vodi našu percepciju.

Slikanje je veoma spekulativan proces; boja budi moja osjetila i omogućava mi da razmišljam na određeni način. Promatram prirodu, situacije i ljude u kontekstu njihovih vlastitih života. Pokušavam shvatiti kako stvari oko mene postoje i zašto postoje baš tako kako postoje. Ovaj proces odabira predstavlja neprekidno propitivanje misli i materijala, stvaranje energije koja je ključna za moje slike i koja postaje stvaran subjekt mog istraživanja. Dakle, slikanje je u brojnim aspektima neprekidan razgovor s izvanjskim svijetom. Kombinacija tekstura, boja, svjetla, sjene i oblika dodaje slojeve vizualnom značenju mojih radova, a potezimog kista postaju pojava koja vodi našu percepciju.”

Podsjećamo, otvorenje izložbe je večeras u 19 sati, a moći ćete ju besplatno pogledati do 24. ožujka 2018. godine.

Slične objave