Utorak, 21 svibnja, 2024

Otvorene prijave za muzejski hackathon pod nazivom Museomix

Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona.org pozivaju sve zainteresirane da se prijave na prvo hrvatsko izdanje međunarodnog muzejskog hackathona poznatog pod nazivom Museomix. Museomix Zagreb održava se od 9. do 11. studenoga 2018. u Tehničkom muzeju Nikole Tesle u Zagrebu. Sudjelovanje na Museomixu je besplatno!

Museomix je kreativni, trodnevni hackathon u muzejima. Ovo međunarodno događanje odvija se svake godine u studenom na svim kontinentima u svijetu. Događanje je namijenjeno svim zainteresiranim stranama: muzealcima, makerima, studentima, hakerima, umjetnicima, programerima, dizajnerima, arhitektima, scenografima, kostimografima, kulturnim djelatnicima, umjetnicima i DIY entuzijastima.

Tijekom tri dana timovi složeni na početku hackathona započinju raditi na kreativnim interaktivnim rješenjima inspirirani muzejskom kolekcijom te posljednji dan hackathona prezentiraju svoje projekte ostalim sudionicima i široj javnosti. Svi prototipovi i rješenja ostaju izloženi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla kao dio intervencije u kolekciju i interaktivnu nadgradnju. Zagrebačko izdanje Museomixa bit će specifično jer će prijavljeni sudionici hackathona sudjelovati u ko-kreiranju izložbe „Interaktivne intervencije – tijelo strojeva“ koja će ostati izložena u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

Svim će sudionicima na kraju trodnevnog hackathona biti dodijeljeni certifikati o sudjelovanju na međunarodnom događanju Museomix 2018.

Informacije

Radni jezici: engleski i hrvatski
Međunarodni koordinator: Arthur Schmitt (Musemix Francuska)
Vrijeme:
petak, 9. studenog 2018. – 10.00-17.00 sati
subota, 10. studenog 2018. – 10.00-17.00 sati
nedjelja, 11. studenog 2018. – 10.00-13.00 sati, prezentacija 13.00-15.00 sati

Prijava

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com. do 7. studenoga točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave.

O Museomix Zagreb

Museomix Zagreb dio je međunarodnog projekta Making Museum, u kojem sudjeluje i Radiona.org, čiji će članovi iz europskih muzejskih i kulturnih institucija (Irska, Velika Britanija, Italija, Francuska, Finska i Nizozemska) sudjelovati u hrvatskom izdanju obogaćujući kreativne procese svojim iskustvima u zajedničkom radu s hrvatskim sudionicima.

Još malo o Museomixu! Museomix nije natjecanje. Organizaciju Museomixa većinom podržavaju volonteri. Museomix je dio konteksta otvorenih inovacija s muzejima, tvrtkama, start-upovima, različitim zajednicama i širom javnošću. Museomix stvara uvjete za inovacije u radu muzealaca, scenografa i kreativaca u odnosu sa širom javnošću, njihovim odnosima prema radu i digitalizaciji muzeja. Museomix potiče profesionalne susrete, multidisciplionarnost, otkrivanje novih načina rada i upotrebu novih metodologija. Pridruži se Museomixu!

Sadržaj donosi:

 

Slične objave