VijestiAktualnoOd 14. do 17. lipnja održava se treći po redu Design District...

Od 14. do 17. lipnja održava se treći po redu Design District Zagreb

Treće izdanje festivala Design District Zagreb održava se od 14. do 17. lipnja u četvrti oko Martićeve ulice, s odabranim projektima na temu Lokalni putevi, od kojih se neki po prvi puta predstavljaju u Zagrebu i Hrvatskoj! Naglasak sadržaja je na kvalitetnim i poticajnim autorskim projektima koji pružaju nova gledišta i scenarije razvoja. 

Ukratko o programu:

U najvećoj mjeri do sada oživljava se prostor napuštene Stare vojne bolnice u Vlaškoj, zahvaljujući središnjim izložbenim, predavačkim i performativnim programima Lokalni putevi i Reboot, s čak 50-ak sudionika. Doživjet ćemo ispreplitanje videa i filma, grafike i stripa, fotografije, dizajna, arhitekture i urbanizma te različitih multidisciplinarnih istraživačkih projekata. Također, predstavljaju se ključni proizvodi ili kolekcije odabranih dizajn-brendova regije: Rex-Kralj (SLO), Zanat (BiH), Mitja (SLO), Prostoria (HR), Element (HR), Artisan (BiH), Gazzda (BiH), Grupa Products (HR), Vau (HR), Nunc (Slavonika, HR) te Lidia Boševski (HR).

Vojna bolnica u Vlaškoj

Ratkajev prolaz ponovno postaje dnevni boravak festivala, a ugošćuje novi DDZ Market s omiljenim lokalnim i socijalno-poduzetničkim projektima. Od privremenih prostornih intervencija najviše pažnje privlači Baustella, zelena instalacija namijenjena druženju i odmoru izgrađena od čeličnih građevinskih skela te prekrivena biljno-cvjetnim pokrovom. Osim volumenom dominantne Baustelle, ističe se i privremena instalacija Space Invader, eksperimentalna kompozicija za sjedenje i dokolicu koja će afirmirati jedan tajni urbani kutak dizajn distrikta, koji morate otkriti. 

Ratkajev prolaz

Velik dio festivala uvijek je i Booksa u parku, sa sajmom malih izdavača, Škrabicom, predstavljanjima knjiga, razgovorima i čitaonicama. 
Radionica Hacking IKEA, vođena temom Ravnopravnost je bolja za sve, predstavit će redizajnirane ili prenamijenjene proizvode u prostoru Stare vojne bolnice, kojima će doprinijeti njegovanju kulture ravnopravnosti kod kuće. 

ORIS Kuća arhitekture nudi arhitektonska vodstva kroz kvart, a Hrvatska narodna banka ponovno otvara vrata za razgledavanje Okrugle dvorane, glavne prostorije nekadašnje Zagrebačke burze za robu i vrednote.
U filmskom programu gostuju nam Dani hrvatskog filma i Kinoklub Zagreb te Motovun Film Festival sa svojom tajnom projekcijom. 

Iznenađenje nas također očekuje u već bogatom glazbenom programu sačinjenom od koncerata Mayales, U pol’ 9 kod sabe, Ljetnog kina i dark-pop atrakcije Side-Project, a DJ-i su nam DJ M.i.l.e. i DJ Borovich.

Još mnogo toga nudi Design District Zagreb 2018! Pratite našu Facebook stranicu i event, Instagram te www.designdistrict.hr za više informacija! 

Ulaz na sve sadržaje je besplatan!

Naslovne teme