Petak, 8 prosinca, 2023

Od 14. do 17. lipnja održava se treći po redu Design District Zagreb

Treće izdanje festivala Design District Zagreb održava se od 14. do 17. lipnja u četvrti oko Martićeve ulice, s odabranim projektima na temu Lokalni putevi, od kojih se neki po prvi puta predstavljaju u Zagrebu i Hrvatskoj! Naglasak sadržaja je na kvalitetnim i poticajnim autorskim projektima koji pružaju nova gledišta i scenarije razvoja. 

Ukratko o programu:

U najvećoj mjeri do sada oživljava se prostor napuštene Stare vojne bolnice u Vlaškoj, zahvaljujući središnjim izložbenim, predavačkim i performativnim programima Lokalni putevi i Reboot, s čak 50-ak sudionika. Doživjet ćemo ispreplitanje videa i filma, grafike i stripa, fotografije, dizajna, arhitekture i urbanizma te različitih multidisciplinarnih istraživačkih projekata. Također, predstavljaju se ključni proizvodi ili kolekcije odabranih dizajn-brendova regije: Rex-Kralj (SLO), Zanat (BiH), Mitja (SLO), Prostoria (HR), Element (HR), Artisan (BiH), Gazzda (BiH), Grupa Products (HR), Vau (HR), Nunc (Slavonika, HR) te Lidia Boševski (HR).

Vojna bolnica u Vlaškoj

Ratkajev prolaz ponovno postaje dnevni boravak festivala, a ugošćuje novi DDZ Market s omiljenim lokalnim i socijalno-poduzetničkim projektima. Od privremenih prostornih intervencija najviše pažnje privlači Baustella, zelena instalacija namijenjena druženju i odmoru izgrađena od čeličnih građevinskih skela te prekrivena biljno-cvjetnim pokrovom. Osim volumenom dominantne Baustelle, ističe se i privremena instalacija Space Invader, eksperimentalna kompozicija za sjedenje i dokolicu koja će afirmirati jedan tajni urbani kutak dizajn distrikta, koji morate otkriti. 

Ratkajev prolaz

Velik dio festivala uvijek je i Booksa u parku, sa sajmom malih izdavača, Škrabicom, predstavljanjima knjiga, razgovorima i čitaonicama. 
Radionica Hacking IKEA, vođena temom Ravnopravnost je bolja za sve, predstavit će redizajnirane ili prenamijenjene proizvode u prostoru Stare vojne bolnice, kojima će doprinijeti njegovanju kulture ravnopravnosti kod kuće. 

ORIS Kuća arhitekture nudi arhitektonska vodstva kroz kvart, a Hrvatska narodna banka ponovno otvara vrata za razgledavanje Okrugle dvorane, glavne prostorije nekadašnje Zagrebačke burze za robu i vrednote.
U filmskom programu gostuju nam Dani hrvatskog filma i Kinoklub Zagreb te Motovun Film Festival sa svojom tajnom projekcijom. 

Iznenađenje nas također očekuje u već bogatom glazbenom programu sačinjenom od koncerata Mayales, U pol’ 9 kod sabe, Ljetnog kina i dark-pop atrakcije Side-Project, a DJ-i su nam DJ M.i.l.e. i DJ Borovich.

Još mnogo toga nudi Design District Zagreb 2018! Pratite našu Facebook stranicu i event, Instagram te www.designdistrict.hr za više informacija! 

Ulaz na sve sadržaje je besplatan!

Slične objave