Obiteljska druženja u Muzeju suvremene umjetnosti – MSU family day

U sklopu novootvorene izložbe “Potraga za stvarnošću – Jadranka Fatur i hiperrealno” Muzej suvremene umjetnosti organizira MSU FAMILY DAY – dan posvećen djeci i roditeljima, bakama i djedovima i svim članovima obitelji koji se žele družiti, istraživati umjetnost i kreativno se izraziti.

Program će se održavati jednom mjesečno tijekom trajanja izložbe (27. listopada, 24. studenog, 9. prosinca 2018. godine), a zamišljen je kao spoj kreativne radionice za djecu i stručnog vodstva za odrasle.

Djeca će se na radionici upoznati s hiperrealizmom – pravcem koji spaja slikanje i fotografiju. U prostoru MSU EDU LAB-a, posebno osmišljenom edukativno-zabavnom kutku izložbe, naši najmlađi posjetitelji okušat će se u fotografiranju, skiciranju i stvaranju vlastitih djela koja zatim mogu isprintati i ponijeti sa sobom za uspomenu.

Bitno je napomenuti kako je u MSU EDU LAB zabranjen ulaz u cipelama jer je cilj da se osjećate kao doma. Istovremeno će za odrasle biti organizirano besplatno stručno vodstvo po postavu s autoricom koncepta i kustosicom izložbe, na kojem ćete se imati prilike upoznati s cjelokupnim opusom Jadranke Fatur, naše najvažnije slikarice hiperrealizma, kao i s djelima najvrsnijih američkih fotorealista, posuđena iz zbirke Ludwig bečkog Muzeja moderne umjetnosti te naposljetku s radovima dvanaest mlađih domaćih autora koji su se u nekom trenutku svoga umjetničkog razvoja odlučili za hiperrealistični izričaj.

Sudjelovanje na radionici za djecu je besplatno, dok je za odrasle sudjelovanje u programu moguće uz kupljenu ulaznicu za izložbu.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave na program su obavezne. Prijave možete slati najkasnije dan ranije na e-mail: sara.markovic@msu.hr sa sljedećim informacijama: datum za koji se prijavljujete, zatim ime, prezime i dob djeteta koje prijavljujete za radionicu te vaš kontakt broj.

Program traje od 16.00 do 17.00 sati, a okupljanje je na recepciji Muzeja u 16.00 sati.

Program se održava u sljedećim terminima:
Subota, 27.10. od 16 do 17 sati (prijave do 26.10.)
Subota, 24.11. od 16 do 17 sati (prijave do 23.11.)
Nedjelja, 9.12. od 16 do 17 sati (prijave do 8.12.)

Sadržaj donosi:

 

Slične objave