Nove Zagrebulje: Ovjekovječite zagrebačko proljeće

Iako posljednjih dana i nije baš uvjerljivo, proljeće je u punom jeku. Grad se šareni i pupa. Isto se događa i s profilima na društvenim mrežama. Instagram je već ludo šaren, ispunjen prirodom i kadrovima koji nas pozivaju da napustimo obaveze i odjurimo van. U slučaju da želite doznati koja su najbolja mjesta za proljetne slike, nastavite čitati…

1. Tomislavac

Magnolije, magnolije i još malo fine, roze magnolije. I kralj Tomislav, u pozadini, supiltno, iz svih kuteva. To je definitivno provjeren recept za proljetnu razglednicu iz Zagreba. Simpatično je, moram priznati, kako Tomislavac nije dio popularne špice, ali zna se izboriti za svoje mjesto u svakoj sezoni. Sjetimo se samo kako je blistao prošle zime, a ni u proljeće se ne miče s popisa lokacija koje osvajaju srce.

2. Botanički vrt

Botanički vrt, ali i prekrasni kafić Botaničar, savršeno su mjesto za osvajanje Instagrama. Ne znam mnogo o popularnosti Botaničkog vrta inače, ali ne vidim zašto ne bi poslužio kao pozornica za prekrasne slike iz prirode. Meni se učinio kao prilično čudesno mjesto, kao univerzum za sebe, a u samom srcu grada i sjecištu najvažnijih gradskih ulica. Žila kucavica, časna riječ!

Marulićev trg; pogled na Botanički vrt

3. Sladoledi u pokretu

Jako su popularne i slike ruku sa sladoledima. Sezona je otvorena, jasno je kao dan. I čini mi se kako  Vincek, za kojeg sam odavno shvatila da je kultno mjesto, i dalje uživa u velikom ugledu. Morala sam provjeriti čemu tolika fama i oduševila se oreo sladoledom. Na drugom mjestu nalazi mi se slastičarnica Zagreb i njihov sladoled s okusom jogurta. Čokoladne verzije uglavnom nisam probala, sve mi drugo zvuči zabavnije.

Foto: Ivana Granić

Prošetajte i ogledajte se oko sebe. Uhvatite trenutak, potrudite se da ulovite najbolji kadar, inovativnu perspektivu. Usišite inspiraciju iz okoline. Odakle god možete. Ja sam prijedloge dala, ali, ako vas to čini sretnima, slikajte se gdje god želite, u pothodniku pored Velesajma, na autobusnom kolodvoru … I, naravno, bit ćemo jako sretni ako vaše idealne kuteve podijelite s nama!


O autorici kolumne: Ivana Granić studentica je prve godine diplomskog studija talijanskog jezika i književnosti te komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. S obzirom da u Zagrebu živi tek nekoliko mjeseci, kolumna Nove Zagrebulje mjesto je sakupljanja dojmova iz njenih lutanja i znatiželjnih pohoda. Netaknuta predrasudama ili visokim očekivanjima, kolumna prikazuje lice istog grada iz drugačijih očiju.


Slične objave