VijestiDogađanja u ZagrebuNoć kazališta 2020: Potvrda snažne povezanosti publike i umjetnika

Noć kazališta 2020: Potvrda snažne povezanosti publike i umjetnika

Zagrebačka kazališta će 21. studenoga 2020. godine obilježiti 12. Noć kazališta, tijekom koje će – baš kao i njihove kolege u drugim hrvatskim i europskim gradovima – uz simboličnu ulaznicu mnoga od njih otvoriti vrata svima zainteresiranima za kazališne i izvedbene umjetnosti.

Nažalost, zagrebačka kazališta ove godine djeluju u izvanrednim okolnostima zbog pandemije, ali i potresa koji je u ožujku oštetio i pojedine kazališne zgrade te se njihov repertoar preselio u virtualni svijet, a potom i druge, privremene prostore u kojima danas gostuju. No, ni u tim okolnostima umjetnici nisu zaboravili na svoju publiku pa su njihovi nastupi na otvorenom i u stambenim naseljima u najtežim trenucima snagom umjetnosti vraćali optimizam.

Štoviše, mnoga su kazališta za novu kazališnu sezonu priredila premijere suvremenih i klasičnih dramskih, glazbenih i plesnih predstava te nas tako odvode u iscjeljujući svijet umjetnosti i dobrog raspoloženja. Stoga će i 12. Noć kazališta – iako u promijenjenim okolnostima i uz propisane epidemiološke mjere – ponovo potvrditi veliku povezanost stanovnika Zagreba i njihovih kazališta, obostrano svjesnih da jedni bez drugih ne mogu, ali i ne žele zamišljati svakodnevicu.

Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba / infozagreb.hr

Naslovne teme