Najljepše zagrebačke panorame s Iličkog nebodera i kule Lotrščak

0
832

U potrazi za najljepšim zagrebačkim panoramama ne moramo otići daleko od samog centra grada. Osim poznatih panorama sa Strossmayerovog šetališta, postoje i dva znamenita zagrebačka simbola s kojih se mogu napraviti prave zagrebačke razglednice.

Ilički neboder

Na samom početku 5,66 kilometara duge Ilice, na broju 1, nalazi se Ilički neboder koji svojom visinom čini bitan dio vizure glavnog zagrebačkog trga. U povijesti je zabilježen kao prvi poslovni neboder u Hrvatskoj.

Na samom vrhu nebodera nalazi se vidikovac Zagreb 360 s kojeg se pruža pogled na gotovo cijeli Zagreb.

Kula Lotrščak

Kula Lotrščak, koja se nalazi odmah iznad uspinjače, pripada grupi od najpoznatijih simbola Zagreba, te se danas smatra jednim od najbolje očuvanih objekata gradskog obrambenog sustava. Iako mnogi sa Strossmayerovog šetališta, na kojem se nalazi kula, uživaju u nekoliko prekrasnih pogleda na Zagreb, rijetko tko se odluči popeti na sam vrh kule i uživati u još spektakularnijem pogledu.

Kula Lotrščak je starija i niža od spomenutog Iličkog nebodera, no ona pruža nešto drugačiji uvid u zagrebačke panorame. Osim prekrasnog pogleda, posjet kuli Lotrščak nudi dašak davne zagrebačke povijesti, što nikako nije za zanemariti.