Najavljeno novo izdanje Adventa u Zagrebu koje nam donosi nove lokacije

Na današnjoj press konferenciji u Hotelu Esplanade, najavljen je najbolji advent u Europi koji počinje u subotu, 1. prosinca 2018. godine, i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 6. siječnja 2019. godine.

Samo “zagrijavanje” kreće već u četvrtak, 28. studenog, a svečano otvorenje održat će se u subotu, 01. prosinca, u poslijepodnevnim satima.

Uz tradicionalne lokacije koje će ponovno zasjati ove godine te nastavku suradnje s Uredom predsjednice RH u sklopu Adventa na Prekrižju, Turistička zajednica grada Zagreba s partnerima pripremila je i nove programe za brojne posjetitelje i građane.

Tako će se kao nova lokacija predstaviti Advent u Maksimiru koji nudi osmišljenu zabavu za cijelu obitelj, u suradnji sa ZOO vrtom grada Zagreba, a tu je i Advent Stara Tkalča koja će prikazati tradicionalne obrte i oživjeti duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola.

Maksimir

Novost je i Filmski Advent u sklopu kojeg će se u Kinu Europa prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a Prolaz sestara Baković biti će prigodno uređen kao set sa snimanja božićnog filma.

Poseban naglasak ove godine stavljen je na kulturna događanja koja će nas na naljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Naime, za vrijeme Adventa u Zagrebu održat će se čak osam različitih prigodnih glazbenih festivala, a to su: Adventfest u Katedrali, Advent Classic Fest, Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, Koncerti u Crkvi sv. Katarine, Koncertni program Zagrebačkih solista za Advent u Zagrebu, Advent u župi sv. Blaža, S božićnih balkona Zagrebu i Božić s klincima.

Tu su, naravno, i HNK u Zagrebu, Hrvatski glazbeni zavod i KD Vatroslav Lisinski koji u prosincu nude bogat repertoar, a Etnografski muzej, Muzej za umjetnost i obrt te Galerija Arheološkog muzeja organizirat će prigodne izložbe.

HNK

Od ostalih zanimljivosti ističemo Poziv na čaj gdje učenici učeničkog doma Marije Jambrišak otvaraju vrata dvorišta svojeg učeničkog doma i pozivaju na druženje te Advent u Vidri gdje možete pogledati program najstarijeg dramskog studija slijepih i slabovidnih osoba na svijetu “Novi život”.

Advent u Zagrebu najvažnije je događanje u našem glavnom gradu, a prošle godine zabilježen je porast od 17% u dolascima i 18% u noćenjima. Naime, prema podacima TZGZ, u prosincu 2017. godine zabilježeno je 111.429 dolazaka i 201.734 noćenja, dok je u 2016. godine u prosinu ostvareno 94.573 dolazaka i 169.095 noćenja.

Slične objave