Utorak, 27 veljače, 2024

Na Tuškancu počeo interaktivni glazbeni festival “Biljke i svirke”

Jučer pa sve do 1. srpnja, Nazorov park na Tuškancu postao je još jedna glazbena oaza u kojoj će posjetitelji svakoga dana od 18 do 21 sat moći uživati u izvedbama profesionalnih glazbenika, a između 12 i 18 sati i sami zasvirati pred nepoznatom publikom.

Interaktivni glazbeni festival Biljke i svirke, koji gradske parkove pretvara u koncertne dvorane, i u trećem izdanju donosi zanimljiv glazbeni program, a svojim će ga nastupom otvoriti Antiphonus, jedan od najzanimljivijih i najpoznatijih domaćih vokalnih ansambala, pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija.

Uz koncertni dio, ovogodišnje izdanje donosi i novitet – besplatne radionice sviranja gitare za odrasle te “Ozvučene priče”, ciklus književno-glazbenih pedagoških susreta nastalih u suradnji asistenata Muzičke Akademije u Zagrebu s udrugom “Smiješak za sve” koji uključuju čitanje priča, ali i pjevanje, sviranje i slušanje skladbi vezanih uz samu priču.

Prijave za radionice možete poslati e-mailom na info@biljkeisvirke.hr, ili putem facebooka. Festival se odvija oba dana između 12 i 21 sat, a svi sadržaji su besplatni za posjetitelje.

Tekst: Divan.hr

Slične objave