Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Na Ravnicama se otvara Pričozemska – prva dječja knjižara u Zagrebu

Nakon gotovo trideset godina u izdavaštvu, Ibis grafika proširila je polje djelovanja. Na Ravnicama, na platou skrivenom među stambenim zgradama, otvorila je „Pričozemsku“, prvu dječju knjižaru u Zagrebu. Uz naslove Ibis grafike, tamo se mogu pronaći i birani naslovi ostalih izdavača, pri čemu je naglasak stavljen na kvalitetnu modernu dječju književnost i nagrađivane autore i ilustratore. U ponudi knjižare nalaze se i edukativne igračke, didaktičke igre hrvatskih proizvođača i dizajnera, kao i brojne sitnice za kreativne poklone.     

Ipak, prostor knjižare zamišljen je kao više od samo trgovine. S izoliranim kutkom za čitanje i dječjim stolovima koji pozivaju na crtanje, to je mjesto za učenje i druženje. Već je sada, nepunih mjesec dana od otvaranja, „Pričozemska“ popularna među djecom iz susjedstva, koja su svakodnevni gosti i redovito prelistaju svaku novu slikovnicu čim stigne na police. 

A budući da se dobar glas daleko čuje, na čitaonice, radionice i igraonice u dječju knjižaru polako pristižu djeca iz cijelog grada. Najmanje jedanput tjedno „Pričozemska“ se pretvara u glasno mjesto, prepuno smijeha, zabave i nezaustavljivih dječjih pitanja, gdje svima postaje jasno da se u slikovnicama skrivaju najljepši svjetovi, kao i da kroz čitanje rastemo. Čak i ako mislimo da smo posve odrasli.  

U petak, 3. lipnja 2022. godine, od 18 sati organizira se prigodna proslava u povodu otvorenja knjižnice Pričozemska. Knjižnica se nalazi na platou Radauševe ulice 3.

Na plato ispred knjižare stiže Zalogaj palačinke, zalogajpPričozemske. Jelena Pervan čitat će slikovnicu Andreje Peklar Tisuću ptica. A osim zalogaja palačinke za male, bit će zalogaja i za velike! Uz Jelenu, dolaze i autori Iva Bezinović-Haydon i Krešimir Krnc te ilustratorica Ana Vujasić.

Dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici Pričozemska – Prva dječja knjižara u Zagrebu.

Tekst i fotografija: Press

Slične objave