Srijeda, 28 veljače, 2024

Na jubilarnom desetom INA Rally Kumrovcu čak 68 posada iz 7 zemalja

Za 10. INA Rally Kumrovec prijavljeno je 68 posada iz sedam zemalja. Predvode ih pobjednici iz 2019., Austrijanci Hermann Neubauer i Bernhard Ettel s Ford Fiestom Rally2. Slijede Mađari Antal Kovacs i Gergo Istovics u Fordu Fiesti R5, pa još jedna Fiesta Rally2 s kojom stižu Austrijanci Peter Eibisberger i Claudia Maier. Nakon teške bolesti vraća se Niko Pulić. Uvijek je bio brz na brzinskim ispitima u Kumrovcu i Zagorskim Selima, a prijavljen je s Ford Fiestom Rally4 i novom suvozačicom, Aleksandrom Kovačić. 

Nakon nastupa na INA Delta Rallyu u Toyoti Yaris GR, Juraj Šebalj vraća se u Mitsubishi. Zajedno s Ivanom Pogačićem nastupit će u Lanceru Evo X. Viliam Prodan i Zoran Raštegorac nakon čak dva nastupa na WRC natjecanjima ove sezone (Monte Carlo i Croatia Rally) stižu u Kumrovec s Fordom Fiestom Rally4. Bit će tu još mnogo poznatih imena s atraktivnim automobilima, a svakako valja istaknuti hrvatsku premijeru Forda Fieste Rally3 s kojom dolaze Slovaci Vlastimil Majerčak i Pavol Kušnier. 

Velika gužva je u klas 2 Prvenstva Hrvatske. Trenutačno vode Prodan i Raštegorac sa 75 bodova ispred Martina Ravenščaka i Tomislava Tomaškovića koji ih imaju 57. U borbu za važne bodove u Kumrovcu će i trostruki pobjednik Janos Szilagyi sa suvozačicom Alexandrom Varadi. Mađari koji nastupaju za  Auto klub Delta Sport iz Zagreba osvojili su 55,5 bodova na prva dva natjecanja sezone. Jubilarni, 10. INA Rally Kumrovec počinje u petak 3. rujna kad se voze dva brzinska ispita na parkiralištu Termi Tuhelj, a dan kasnije slijedi još šest brzinaca u Zagorskim Selima i Kumrovcu. Natjecanje se boduje za FIA Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno Prvenstvo Zagreba. Ukupna dužina itinerera iznosi 161,48 km, od čega 76,09 km otpada na brzinske ispite.

Tekst: Press

Slične objave