Subota, 25 svibnja, 2024

Muzej grada Zagreba nastavlja s ciklusom likovno-kreativnih radionica – tečaj kiparstva

U sklopu stalnog postava Muzeja izloženi su predmeti – skulpture i reljefi u kamenu iz stare zagrebačke katedrale, koja je srušena u potresu 1880. godine kao i predmeti – skulpture u drvetu iz crkve sv. Marka. Upravo ti predmeti bit će nam inspiracija za kiparsku radionicu u Muzeju grada Zagreba.

Kiparstvo je umjetnost oblikovanja volumena, a kiparsko djelo promatramo drugačije od bilo kojeg drugog umjetničkog djela. Da bismo kiparsko djelo sagledali u cjelini, potrebno ga je promatrati sa svih strana. Kiparski rad poseban je, jer ga možemo odmjeriti, osjetiti tj. “pročitati” dodirom ruke – taktilno.

Tečaj je namjenjen svima koji žele naučiti nešto o kiparstvu. Na tečaju će te saznati o osnovama kiparske tehnike, naučit će te kako promatrati, kako dodirom približiti se realnošću, razviti osjećaj za prostor i volumen te kako napraviti kiparski rad.

Pridružite se modeliranju glave, skulpture i reljefa.

Period održavanja radionica: od 14. srpnja do 30. srpnja (tri puta tjedno, utorkom, srijedom i četvrtkom u razdoblju od 16.30 do 18 sati).

Vrijeme trajanja radionice: 90 minuta

Radionicu će voditi: Romana Nikolić, magistra edukacije likovne kulture i Marija Sabolić, muzejska pedagoginja

Radionica je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima te odraslim osobama.

Cijena tečaja za polaznike je 100 kuna u koju je uključena cijena ulaznice za stalni postav muzeja te pribor i materijal koji će se koristiti na radionicama.

Broj polaznika: 15 osoba.

Svoj dolazak obavezno najavite Mariji Sabolić, muzejskoj pedagoginji na telefonski broj 01/ 4851 362 ili na e-mail adresu: msabolic@mgz.hr

Tijekom radionica zaposlenici Muzeja grada Zagreba pridržavat će se svih epidemioloških mjera donesenih od strane Stožera civilne zaštite. Na sve se polaznike apelira da prilikom dolaska i odlaska iz Muzeja dezinficiraju ruke, da nose zaštitne maske te da se drže propisanog fizičkog razmaka od 2 metra.

Voditeljica pedagoško-andragoškog odjela: Vesna Leiner, muzejska pedagoginja savjetnica; vleiner@mgz.hr

Slične objave