Mr. Lee & IvaneSky: Koncertna promocija izdanja Magelli u ZKM-u

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, kreativni glazbeni art dvojac poznatiji kao Mr.Lee & IvaneSky pripremaju koncert i promociju izdanja ‘Magelli’ u Zagrebačkom kazalištu mladih u subotu, 30.4., a upravo u čast Paola Magellija, jednog od najcijenjenijih redatelja ovih prostora s kojim surađuju već više od desetljeća. Najavljeni koncert bit će, kažu, poseban upravo zato jer je u ZKM-u nastala i njihova zajednička vrlo uspješna predstava ‘Ja sam ona koja nisam’, čije je istoimeno glazbeno izdanje u potpisu Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića ove godine osvojilo i nominaciju za Porin u kategoriji najboljeg alternativnog albuma.

Ususret nadolazećem koncertu objavili su i spot za ‘Giganti’, pjesmu koju ćemo imati prilike čuti uživo u ZKM-u, a naći će se i na novom izdanju. ’Giganti’ su pjesma u kojoj kroz elektronski predložak fuzioniraju i neobični jezici, a u kojoj su ugostili i orkestar HNK Ivana pl. Zajca pod ravnanjem dirigenta Olje Dešića, solo piano skladatelja Arthura Annecchina i ekipu Mr.Lee & IvaneSky. 

‘’Giganti su nastali u Pirandellovoj predstavi ‘’Gorski divovi’’ Paola Magellija u Rijeci, a spot se radio dvije godine s art direktorom Sašom Hessom. Neke od scena u crno-bijelom korištene su i u spotu ‘’Hello, how low?’’, a snimane su kao ljubavna priča u kojoj se oba partnera ‘’spremaju’’ sresti te na kraju gledaju na ekranu art kina u što je taj susret prerastao? To ćemo doznati u idućem spotu’’ – poručila je Mazurkijević o spotu.  

‘’U subotu, 30.4. u prijateljskom ZKM-u pripremamo koncert i promociju izdanja ‘Magelli’ koje će se biti objavljeno na vinilu i CD-u. Magelli ploča je poklon glazbe redatelju, na kojoj nalazimo sve naše posljednje vrijedne glazbene uratke. Najbolje pjesme po našem izboru od nas svima vama i njemu, oblikovane u pjesme koje možete slušati na radiju ili bilo kako izvan kazališta. Postale su vrhunske pjesme. To je poklon našem kreativnom životu, a ovo je poklon njemu i ljudima koji nas prate. Ulaznice za koncert možete kupiti u sustavu Eventim.hr i na prodajnim mjestima Eventima’’ – poručila je Ivanka Mazurkijević uoči prvog koncerta kojeg će kao Mr.Lee & IvaneSky održati u ZKM-u. 

Mr.Lee & IvaneSky uvršteni su u prestižnu lmpalinu listu 100 izvođača, novog programa ‘’100 artists to watch’’ pokrenutog u suradnji s Youtubeom, koja u središte pozornosti stavlja ključne nezavisne umjetnike diljem Europe, a njihovo se ime našlo među našim regionalnim predstavnicima koji su obilježili prošlu godinu, a na koje treba obratiti pažnju.

Ulaznice za koncert dostupne su u sustavu Eventim i prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 140 kuna.

Tekst: Press

Slične objave