Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Lice Grada je dobilo prvu kolumnu – predstavljamo Nove Zagrebulje

Sigurno ste već vidjeli i pročitali prvo izdanje naše kolumne Nove Zagrebulje i pitate se tko stoji iza nje.

Autorica Novih Zagrebulja zove se Ivana Granić i studentica je prve godine diplomskog studija talijanskog jezika i književnosti te komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Rođena u Imotskom, preddiplomski studij završila je u Splitu, a onda su ju okolnosti nagnale da akademsku plovidbu usmjeri sjeverno. I dogodila se ljubav – između nje i Zagreba!

Foto: Domagoj Karačić

Ivana se slabo snalazi u prostoru, a ni s tramvajima je baš ne ide najbolje pa po Zagrebu luta uzduž i poprijeko. Njene skitnje i znatiželja, još neoskvrnuta predrasudama i tuđim mišljenjima, vode ju posvuda i upravo nam je to ”zapelo za oko”. Kako Lice Grada već ima autore koji Zagreb poznaju i vole cijeli svoj život, odlučili smo prepustiti Ivani da nam u svojim kolumnama ispriča kako naš grad izgleda u očima novopridošle studentice koja mu pristupa otvorena srca i još otvorenijeg uma. Sigurni u to da Zagreb ima što ponuditi njoj, sigurni smo i u to da će ona u svojim kolumnama imati što ponuditi vama. Njene će se teme ticati životnog stila pa ćete tako saznati koji su najbolji restorani pogodni za studentski džep, gdje popiti najbolju kavu, koje su zelene površine najbolje za proljetne šetnje i gdje uloviti najbolje slike za Instagram u Zagrebu.  To je, naravno, samo dio svega što će kriti naše Nove Zagrebulje. Ako želite saznati više o kolumni, dođite po svoju dozu Novih Zagrebulja barem jednom tjedno.

Foto: Domagoj Karačić

P.S. Ako se pitate odakle nam inspiracija za ime kolumne… Nove Zagrebulje dobile su ime po Zagrebuljama, zbirci feljtona Augusta Šenoe u kojima govori o društvu i kulturi Zagreba svojeg vremena.

Nadamo se da vam ovo zvuči kao jedan obećavajući početak!

Slične objave