Srijeda, 24 travnja, 2024

Koncert Jazziane Croatice i Ansambla LADO na Medvedgradu

Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. LADO poseban su spoj jazz i etno glazbe, koji će nastupiti na Medvedgradu, 21. lipnja 2022. u 19 sati i to na Svjetski dan glazbe. U posebnom ambijentu tvrđave Medvedgrad izvest će skladbe s novog albuma „Untamed“. 

Ovaj koncert održat će se u sklopu projekta „Iznad Zagreba“ koji predstavlja novi kulturno-zabavni projekt, u sklopu kojeg nas svakog vikenda od proljeća pa sve do rujna očekuje niz koncerata, tuluma, ali i radionica za djecu. Jedan od ciljeva projekta brendiranje je Medvedgrada kao jedne od najpoželjnijih destinacija u Zagrebu i to kroz kulturni, društveno-odgovorni i sportsko-zabavni sadržaj.

Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO, poziva sve ljubitelje jazz i etno glazbe da se pridruže ovom posebnom događanju: „Veselimo se koncertu na Medvedgradu 21. lipnja, upravo na Svjetski dan glazbe. Ovaj projekt poseban je po tome što će predstaviti nova glazbena djela autora Borne Šercara. Ansambl LADO kao jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj čuva od zaborava bogatu hrvatsku plesnu i glazbenu tradiciju, a ovaj projekt čuva od zaborava poznate i manje poznate hrvatske legende.“ 

Ulaznice za koncert dostupne su preko sustava Entrio.hr, a cijena iznosi 70 kuna. Organiziran prijevoz do Medvedgrada naplaćuje se posebno.

Tekst: Press | Fotografija: Petra Slobodnjak

Slične objave