Subota, 18 svibnja, 2024

Koncert Gospel sastava The Messengers u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Centar za kulturu i informacije Maksimir vas poziva na koncert Gospel sastava The Messengers koji će se održati u nedjelju, 1. prosinca 2019. godine s početkom u 19 sati.

U sklopu Festivala glazbe Zagreb održavaju se koncertne večeri u CKIM-u u suradnji s Centrom za glazbu Zagreb. 

Nastupa Gospel sastav The Messengers koji  predstavljaju 3. nosač zvuka, a izvode od gospel i Christmas standarda do Stevie Wondera.

Vokalni sastav The Messengers osnovan je 11. studenog 2002. godine u Zagrebu i od tada djeluje pod vodstvom Matije Škvorca. Sastav je okupio zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje, a uz gospel i negro spiritual glazbu, u posljednje vrijeme repertoaru dodaje i neke jazz i pop standarde, izvodeći ih i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način. Zanimljivo je da je većina članova Messengersa potekla iz zbora Maranatha, kojeg također vodi Matija Škvorc. Messengersi, u prijevodu Glasnici, nositelji su radosne vijesti. To poručuju i svojim sloganom „Bringing you the good news“, jer su dobra vijest i dobra atmosfera koju prenose nešto što ih prati kroz sve godine pjesme i nastupa. Sastav bilježi brojne nastupe u hrvatskoj metropoli, ali i diljem Hrvatske te u inozemstvu. Među zapaženije nastupe Messengersa svakako spada nastup na Uskrs festu 2008., u suradnji s grupom Laudantes iz Šibenika, kada osvajaju nagradu publike. Treba spomenuti i nastup na Tonka festu 2009., kada osvajaju drugu nagradu žirija, a tu je i nastup na hodočašću u talijanskoj Macerati, kada su The Messengers gospelom oduševili čak 55.000 okupljenih. U prosincu 2017. godine sastav je proslavio svoj 15. rođendan velikim koncertom u zagrebačkom kazalištu Komedija. Messengersi su do sada objavili dva nosača zvuka i to oba u nakladi Laudata. Prvi nosač zvuka s tradicionalnim gospel i negro spiritual pjesmama, pod nazivom „Good News“, objavili su 2011., a 2014. godine u mjesecu lipnju objavili su i live album pod nazivom „Total Praise“. Prije dvije godine sudjelovali su na natjecanju zborova i vokalnih sastava „Festival glazbe Zagreb 2016.“, te osvojili prvo mjesto i zlatnu plaketu u kategoriji slobodno višeglasje. Ove godine su osvojili zlato i prvo mjesto na svjetskom natjecanju u Veroni u kategoriji jazz, blues, swing i gospel. Detaljnije informacije o gospel sastavu The Messengers mogu se pogledati i na web stranici

Ulaz na koncert je slobodan.

Slične objave