Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Kako je izgledala proslava drugog rođendana _MP

Za početak – pojašnjenje. _MP označava obrt Medijska platforma koji je u subotu, 25. travnja 2020. godine proslavio svoj drugi rođendan, a koji je izdavač portala Lice Grada. S obzirom da u sljedeća dva mjeseca dolaze neke obljetnice platforme Lice Grada, vjerojatno ću se raspisati tada, pa vas sada mogu samo uputiti na stranicu Istraži Lice Grada gdje se vjerojatno nalaze odgovori na sva pitanja koja možda imate (ukoliko ste prvi put naišli na Lice Grada).

Ja bi se samo malo vratio na tu ludu subotu, 25. travnja 2020. godine. Poučen zanimljivim fotografijama koje sam napravio u rano jutro 22. travnja, odlučio sam se i u subotu dignuti rano i napraviti neku galeriju po gradu. Koliko rano? Sat vremena kasnije nego što je to bilo 22. travnja, a tada mi je budilica zvonila već u 4 sata ujutro.

Na popisu sam imao nekoliko tema koje sam MORAO fotografirati, a one su bile: Poruka upućena Zagrebačkoj katedralinovi mural u dvorištu Mislavove ulicenova galerija serijala Neki drugi Zagreb, oštećenu kupolu na Ilici, i galeriju ranog jutra u praznom gradu…

Dan, tj. jutro, završio sam s gotovo 300 novih fotografija u sustavu Zbirka_LG na licegrada.media čime sam se opako približio brojci od 50.000 fotografija u bazi zagrebačkih fotografija platforme Lice Grada! Imajte na umu da ja inače radim malo fotografija po terenu, naravno, ovisno o tematici koju obrađujem, ali i o kadrovima koji se “pojave ispred mene”. No, tog “rođendanskog” jutra, kadrovi su se samo nizali.

Galerije možete pogledati pod rubrikom Fotoreportaža na portalu Lice Grada, a dio ostalih fotografija u galeriji serijala Neki drugi Zagreb.

Fun fact, uspio sam snimiti “ogoljeni” vrh sjevernog tornja Zagrebačke katedrale!!

Neću vam nabrajati što sam sve uhvatio, samu ću vas uputiti da kliknete dolje na grafiku koja će vas odvesti na sve fotke koje sam uhvatio tog – za mene čarobnog – jutra.

Slične objave