Još stignete pogledati predstavu “Slikareva ruka” u Umjetničkom paviljonu

0
231

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine, zadnji je dan održavanje predstave “Slikareva ruka” u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

Kroz tri mjeseca trajanja izložbe, svakog ponedjeljka Umjetnički paviljon je otvorio svoja vrata djeci, učenicima, mladima i svim posjetiteljima koji su kroz predstavu Slikareva ruka imali priliku posjetiti Pariz druge polovice 19. stoljeća i doživjeti priču o susretu jednoga od najpoznatijih hrvatskih slikara iz razdoblja moderne umjetnosti, tada mladog, Vlahe Bukovca i slavnog francuskog majstora Alexandre Cabanela!

Predstava se održavala u četiri termina i zabilježila je izniman interes publike, tako da su tri termina u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. također popunjena, a svi zainteresirani mogu se prijaviti za predstavu u terminu u 18 sati, za koju još ima slobodnih mjesta.

Ovaj muzejsko-kazališni projekt ostvaren je u suradnji Umjetničkog paviljona u Zagrebu i Kazališta Tvornica lutaka. Scenarij i režiju potpisuje Petra Radin, a glumci su Frano Maković (u ulozi Vlahe Bukovca) i Dušan Gojić (u ulozi Alexandre Cabanela) te Umjetnički paviljon u Zagrebu u ulozi improviziranog kazališta!

Prijavu je potrebno poslati e-mailom na adresu tajnistvo@umjetnicki-paviljon.hr ili telefonski na broj 01/484 10 70. Predstava traje 35 minuta, a po njezinom završetku posjetitelji mogu razgledati izložbu Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel – povijesni susret učenika i učitelja. Predstava je besplatna uz kupljenu ulaznicu za izložbu.

Izložba je otvorena do 6. siječnja 2019. godine.