Izložba “Reboot: Backstage of Progress” u sklopu Design District Zagreba

Izložba “Reboot: Backstage of Progress” kustosice Tatjana Bartakovic, predstavlja ključne regionalne brendove vođene dizajnom, kreativne lidere koji pomoću dizajna stvaraju nove vrijednosti temeljene na lokalnim materijalima, zanatskom umijeću, tradicionalnim vještinama i inovaciji. Izložba predstavlja pozadinu nastanka, razvoja i prozvodnje ključnih proizvoda ili kolekcija brendova koji su se već značajno etablirali na međunarodnom tržištu te nekolicinu onih koji slijede taj put.

Oni svojim djelovanjem stvaraju kulturu dizajna i doprinose oblikovanju suvremenog kulturološkog identiteta područja s kojeg dolaze. Stara vojna bolnica simbol je prošlog vremena i urušenih struktura, a proizvodi okupljeni izložbom i smješteni u taj kontekst predstavljaju novo usmjerenje pozitivnog razvoja i uspješnih scenarija. Proizvodi su većinom izrađeni od prirodnih materijala (puno drvo, tkanina) i odraz su (nove) materijalnosti za kojom ljudi sve više čeznu nakon početnog optimizma povezanog s tehnologijom.

Vojna bolnica u Vlaškoj

Među selektiranim brendovima su i neki koji će se premijerno predstaviti u Zagrebu kao što su Zanat (BiH), Mitja (SLO ), a predstavljeni su i Rex-Kralj (SLO), Prostoria (HR), Regeneracija (HR), Element (HR), Artisan (BiH), Grupa (HR), Vau (HR), Nunc (Slavonika, HR) i Owl (HR). 

Dizajn izložbenog postava: arhitektonski studio BIRO
Vizualni identitet: Iva Hrvatin za Superstudio
Pokrovitelji: REGALERIJA by Regeneracija i ENNA

Službeno otvorenje izložbe održat će se 14. lipnja u 20 sati. Ulaz je slobodan, kao i sve dane održavanja festivala!

Slične objave