Srijeda, 21 veljače, 2024

Izložba koja odgovara na pitanja o Down sindromu: Šarene čarape u Tiflološkom muzeju

Izložba Šarene čarape, koja se trebala održati u Tiflološkom muzeju od 19. ožujka 2020. godine, održat će se u novom terminu od 1. lipnja do 1. srpnja 2020. godine!

Down Syndrome International službeno je odredio 21. ožujka kao Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Obilježavanjem tog dana želi se upoznati javnost s ovim poremećajem, te potaknuti ljude za veće uvažavanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja izravno se utječe na veću kvalitetu života osoba s sindromom down.

Simbol Dana Downovog sindroma su šarene čarape kao podrška borbi osoba s tim poremećajem za što bolju integraciju u društvo.

Izložbom o Downovom sindromu Tiflološki muzej će se pridružiti pružanju podrške tim osobama za veće uvažavanje i lakše ostvarivanje prava u društvu, ali će istovremeno i informirati zajednicu o samom sindromu te ujedno slijediti svoje usmjerenje – protiv predrasuda, odnosno za prihvaćanje različitosti, koja nas u konačnici čini boljim ljudima.

Izložbom ćemo odgovoriti na mnoga pitanja: Što je to Downov sindrom? Koliko često se javlja? Kakvi su odgoj, obrazovanje, rehabilitacija i zapošljavanje osoba s Downovim sindromom, koja su ograničenja postavlja sustav i jesmo li na putu prema inkluzivnom društvu.

Izložbu možete razgledati radnim danom od 9 do 16 sati, te četvrtkom od 9 do 18 sati ili putem mrežnih stranica Tiflološkog muzeja –  http://www.tifloloskimuzej.hr/

Informacije o uputama za posjetitelje možete pogledati na sljedećem linku: http://www.tifloloskimuzej.hr/UserFiles/file/2020/upute%20za%20posjetitelje.pdf

Informacije o zaštiti od bolesti uzrokovane novim koronavirusom možete pogledati na poveznici HZJZ:
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Plakat-za-javne-prostore-B1-COVID-19_HR-ENG.pdf

Slične objave