Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Hrvatski prirodoslovni muzej poziva na izložbu “Zbirka mekušaca Mikula”

U Hrvatskom prirodoslovnom muzeju otvara se izložba “Zbirka mekušaca Mikula” u sklopu programa “Kultura doniranja” posvećenog ovoj plemenitoj gesti.

U svrhu promoviranja plemenitosti doniranja odabrana je posljednje donirana zbirka Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, zbirka sveučilišnog profesora elektrotehnike Miroslava Mikule iz Zagreba. Gospodin Mikula se u slobodno vrijeme bavio prikupljanjem ljuštura mekušaca (puževa, školjkaša, glavonožaca i ostalih manjih skupina) na području Hrvatske, ali i nekih dalekih zemalja poput Australije, Indonezije i Filipina. Iako po zanimanju nije bio biolog, profesor Mikula je osim samog prikupljanja mekušaca veliku pozornost posvetio i njihovoj sistematskoj raspodjeli pa je u skladu s tim i sama zbirka uređena na navedeni način.

Kroz više stotina zanimljivih eksponata posjetitelji imaju priliku upoznati raznolikost i ljepotu mekušaca sa zanimljivostima o njihovoj biologiji, ekologiji i rasprostranjenosti.

Izložba se otvara u četvrtak, 08. ožujka 2018. godine, u 18 sati, a za sve posjetitelje biti će otvorena do 14. travnja 2018. godine.

Slične objave