Utorak, 5 prosinca, 2023

Grafit u Zvonimirovoj koji od 2013. godine promiče filozofiju “Kulturom do mira”

Ukoliko vam je Zvonimirova ulica (na potezu od Heinzelove do Šubićeve) gotovo svakodnevna ruta kojom idete do svog odredišta, teško da vam je mogao promaknuti natpis “Kulturom do mira” koji se nalazi u ulazu u garažu kraj kućnog broja 61.

Naime, riječ je o plemenitoj akciji koju je 2013. godine pokrenuo Volonterski centar Zagreb povodom Međunarodnog dana mira. Promotivna kampanja trajala je u razdoblju od 12. do 22 rujna, tijekom koje su obuhvaćene višednevne volonterske akcije. Primarni cilj kampanje bila je promocija Međunarodnog dana mira i izgradnja kulture mira među građanima Zagreba, te borba protiv različitih oblika govora mržnje i diskriminacije koji se pojavljuju u obliku neuglednih natpisa na pročeljima zgrada.

U sklopu kampanje, održane su akcije “Oboji svoj kvart plakatima mira” i “Što ti možeš učiniti za mir”. Jedna od akcija bila je i uklanjanje natpisa mržnje i oslikavanje poruke na ulazu u garažu kraj Društvenog centra Kino Mosor, te crtanje znaka mira ispunjenog raznobojnim rukama i natpisom “Kulturom do mira”.

Ovakve akcije su hvale vrijedne, i osim što potiču pozitivno razmišljanje među svim građanima, definitivno uljepšavaju gradske ulice.

Slične objave