Subota, 2 prosinca, 2023

Gostujuća radionica “Pop-Art, Op-Art: Tekstil i ručni rad” u MUO

U Muzeju za umjetnost i obrt održat će se gostujuća radionica “Pop-Art, Op-Art: Tekstil i ručni rad” uz izložbu Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost.

Nakon razgleda izložbe slijedi kratki uvod u temu POP-ART i OP-ART. Riječ je o pravcima u umjetnosti iz razdoblja 60-ih godina koji će biti vizualni poticaj za radionicu crtanja koncem po tekstilu, odnosno izrade tekstilnih kolaža šivanjem.

Unutar oba pravca može se naći poveznica ponavljanja i repetiranja oblika što je karakteristično za područje dizajna tekstila. Koristeći geometriju ili motive, na principu jednoslojnosti ili višeslojnosti, polaznici će moći izraditi tekstilne kompozicije u formatu 25 x 25 cm. Igla, konac i tekstil vas čekaju u MUO!

Voditeljice radionice su izv. prof. art Koraljka Kovač Dugandžić i predavačica/asistentica Lea Popinjač s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Radionica je na rasporedu 19. svibnja 2018. godine, od 10 do 14 sati.

Radionica je namijenjena svim uzrastima. Možete doći kada hoćete i ostati koliko želite. Prijava nije potrebna, a radionica je besplatna uz kupljenu ulaznicu za izložbu (prema povoljnoj grupnoj cijeni): predškolarci besplatno; učenici, studenti i umirovljenici 15 kuna, a odrasli 30 kuna.

Slične objave