Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Gala operna večer – Traviata Giuseppe Verdija pod ravnanjem Ivana Repušića

Gala operna večer održat će se 9 i 11. lipnja u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu kada će izvedbama Verdijeve Traviate ravnati proslavljeni dirigent Ivan Repušić, šef dirigent Minhenskog radija, prvi stalni gost dirigent Njemačke opere u Berlinu te šef dirigent Zadarskog komornog orkestra. Režiju Traviate koja je premijerno izvedena 21. travnja u zagrebačkom HNK potpisuje argetinski redatelj Hugo de Ana.

Iznimno se radujem što ću ravnati Traviatom u zagrebačkom HNK. Više od 15 godina nisam ravnao zagrebačkom Operom, a zanimljivo je i to što je upravo ravnanje Traviatom bio i moj diplomski ispit, rekao je maestro Repušić koji je ravnao brojnim uglednim orkestrima u Europi i šire: Orkestrom Njemačke opere u Berlinu, Simfonijskim orkestrom Berlinskog radija, Filharmonijskim orkestrom Sjevernonjemačkog radija u Hannoveru, Bečkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Giuseppe Verdi iz Milana, Orkestrom Nacionalnog kazališta u Mannheimu, Praškim simfonijskim orkestrom, Orkestrom Norveške nacionalne opere u Oslu, Briselskom filharmonijom, Tokijskom filharmonijom, Slovenskom, Panonskom i Zagrebačkom filharmonijom.

Bit će to ekskluzivna operna večer i stoga što će u ulozi Violette nastupiti i sopranistica Mariangela Sicilia koju je francuski Le Monde proglasio “čudom vokalne čvrstoće” a njemački Der Tagesspiegel sopranom koji blista poput provansalskog jutarnjeg sunca”.

Mariangela Sicilia je zaslužila priznanja u mnogim najprestižnijim opernim kućama kao što su Opéra National de Paris, Teatro Real Madrid, Deutsche Oper Berlin, Salzburg Festival, Sydney Opera House, Nizozemska nacionalna opera Amsterdam i Monte-Carlo Opéra, ali i Les Choregies d’Orange, Teatro dell’opera di Roma, Teatro San Carlo di Napoli i Arena di Verona.Vrlo sam sretna što ćemo na završetku sezone imati ekskluzivnu opernu večer i da će to biti upravo Traviata koja je zajedno s Toscom obilježila ovu sezonu. Drago mi je da sam nakon dugotrajnih pokušaja maestra Repušića uspjela dogovoriti za nastup s našim orkestrom, zborom i solistima te da je on uspio naći vrijeme za ravnanje izvedbama Traviate. Bit će to zaista gala operna večer gdje će ulogu Violette pjevati sopranistica svjetskog ugleda  Mariangela Sicilia koju će publika moći vidjeti 9. i 11. lipnja, rekla je intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč.

Tekst i fotografija: Press

Slične objave