Fotogalerija: U potrazi za malim obrtima projekta Mali Zagreb

Prošli su vikend zagrebačke ulice i trgove privremeno nastanile male minijature u sklopu projekta Mali Zagreb.

Riječ je o novoj seriji minijaturnih instalacija koje su inspirirane obrtima i njihovim radnjama koje su se tijekom povijesti razvijale i mijenjale zajedno s gradom. Obrti su se otvarali i zatvarali. nastajali i nestajali, ali uvijek su imali natpis ili izlog po kojemu su bili prepoznatljivi. Nekih se od njih možemo prisjetiti kroz novu seriju minijaturnih radova.

Na četrnaest lokacija u centru Zagreba postavljene su instalacije koje predstavljaju pažljivo uređene izloge obrtničkih radnji kao što su urarske i krojačke radnje te mjesta za predah i uiživanje, poput slastičarnice i buffeta. Serija radova Mali Zagreb skreće nam pozornost na vrijednost malih stvari u životu, jer se iz njih mogu razviti one velike i značajne.

Autorki projekta su Filip Filković Philatz zajedno sa svojim suradnicima (Mia Martinović, Josip Kresović i Lucija Švob).

Minijature će biti postavljene od 7. svibnja do 30. rujna 2022. godine, a više o samom projektu Mali Zagreb možete saznati na web stranici www.malizagreb.com.

Fotografije: fotografijezagreba.hr

Slične objave